Ugrás a fő tartalomra

REFUGEES WELCOME???

AVAGY: "És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók…"

Egész Európán végigsöpört ma reggel a félelem. Stockholmtól Madridig, Brüsszeltől Budapestig retteg Európa, mert valamiféle elmebeteg ideológia, félreértelmezett humánum miatt terroristák ezrei szivárogtak a vén kontinensre tavaly és idén. Európa retteg, a terroristák pedig tapsolnak, mert tervük sikerült. A húsvét, a feltámadás ünnepének közeledtével gondoskodtak arról, hogy a túlélők újjászületésüket sírva, rettegve és félelemben ünnepelhessék.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy azok a babababák és zsohárzsuzsák, akik tavaly könnyes szemmel simogatták a terroristákat, akiket később Keletitől Salah Abdeslam szuper autójával fuvarozott robbantani, most mit csinálnak, mit mondanak, mit gondolnak. Vajon amikor ránéznek a párizsi merényletek helyszíne után most a brüsszeli áldozatok holttestére, a vérző sebesültekre, újfent megveregetik saját vállukat? Netalán lelki szemeik előtt megjelennek az arcok?

Látják a pátyolgatottak arcát, köztük a sok átvonuló terroristáét? Még most is azt szajkózzák, hogy nem mind menekült volt, hanem többségük sokadik generációs bevándorló? Még mindig hiszik, hogy ez az érvelés felment a felelősség alól? Hogy menti az ő felelősségüket? Elkezdenek gondolkodni azon, vajon még hány ilyen terroristát etettek és büfiztettek meg? Azok, akik lakásaikban pihentették és rejtegették az általuk menekülteknek nevezett betolakodókat, most hálaimát rebegnek-e, hogy nem történt akkor semmi baj velük és szeretteikkel? Vagy pontosan tudják, hogy ők bizony terroristát rejtegettek, olyat, aki ártani és bántani jött?

Szeretném tudni, ezek a jótét lelkek vajon repülőre mernek-e még ülni ezek után, el mernek-e menni megcsodálni az Eiffel tornyot, vagy akár Brüsszel látványosságait. Engedik-e metrózni a gyerekeiket? Hagyják-e, hogy nyáron az iskolával külföldre utazzanak, olyanok országok felé, ahová nekik köszönhetően is úgy jutottak be a terroristák, ahogyan a kés halad át a vajon?
 

És kérdezem, vajon futnak-e most a vérző, megégett, lelkileg összeomlott sérülteknek, és az áldozatok hozzátartozóinak segíteni? Szerveznek-e adománygyűjtés, humanitárius segítséget, gyűjtik-e a támogatásokat az európai rászorulóknak, azoknak a szerencsétleneknek is, akik szeretett terroristáik miatt nyomorodtak testileg és lelkileg? Rohannak-e ugyanúgy, ahogy rohantak Leszboszra és a görög partokra?

Ahogy ajvékoltak a kerítés ellen, vajon most is sikítoznak majd megint, ha a fokozott ellenőrzés miatt fegyveres katonákkal találkoznak a metróban? Mennyire sírnak és zokognak afelett, hogy egy kicsivel talán kevesebben jönnek mostanában, mint tavaly? Lesz-e valaha is annyi tökösség bennük, hogy fejüket lehajtva megkövessék az embereket, és ők is elnézést kérjenek az áldozatok hozzátartozóitól? Elnézést kérjenek azért, hogy nekik is köszönhetően terroristák árasztották el az öreg kontinens minden egyes országát. Tényleg hiszik még, hogy ártatlan emberek garmadáin segítettek, és tényleg vallják még, hogy ők egyetlen terroristának sem adtak enni, inni, nem bújtatták és látták el őket hamis papírokkal?

És mindezek után már csak azt szeretném tudni, hogy ezeket az embereket, szerte Európában, miért nem dobták ki országukból, mely számukra úgysem haza, csak egy lakhely. Miért nem nyilvánították még őket nemzetbiztonsági kockázatnak, és küldték el melegebb éghajlatra, csak amúgy pátyolgatottjaik közé. Tudni akarom, mikor dugják börtönbe végre, csak úgy Salah Abdeslam és társai mellé a sok agymosott európai liberálist, akik hazánkba, házunkba, otthonunkba importálták a félelmet, rettegést és terrort. Mikor ülnek már rájuk rohadó műanyag lakattal védett cellában együtt a politikusok és a migránssimogatók, akiknek mindezt köszönhetjük.

Ám valamiféle rejtélyes oknál fogva ezeknek a lényeknek a véleménye már senkit nem érdekel, a felelősségre vonás pedig igencsak várat magára. Pedig én szeretném tudni, mit gondolnak és éreznek, de nagyon. És szeretném látni a megbánást, hallani a megkövetést, amit, gyanítok, megtapasztalni sosem fogok.
(Kép:Le Monde)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HURRÁ, ÉN VAGYOK ZSÁNDÁRK

Több mázsa ruha, hátizsákok, hálózsákok, cipők és bakancsok. Epilátor, fésű és terhességi teszt. Persze pozitív. Ezt rejti az ártér Szeged mellett. Hosszú a gát, a város szívétől a határig ér, és azon is túl, le a tengerig. De engem csak ez a kis szakasz érdekel, az, amely a város mellett húzódik, az országhatárig. A miénk. Az ártér, ahol az erdőben most nem a tündér, hanem a szemét az úr. Három tündér mégis megpróbált rendet tenni. Ideiglenes táborok, tábortűz nyomai, és szemét, szar, mocsok mindenütt. A XXI. század Magyarországának valósága, a pesti és budai jövő látképe. Egy más kultúra jövőképe. Három asszony, aki segíteni akar. Három tündér, aki rendet akar, és tenni akar. Nem szájkarate a facebook előtt, valós tett és rend, mert ez a lelke mindennek. És hát a fíling: segítsük a menekülteket. Ad itt a fél ország már, ki enni, ki inni, más ruhát, játékot, cipőt. Hegyekben áll az adomány a segítőknél, válogat, csomagol boldog – boldogtalan. Politikus és háziasszony

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán
ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo