Ugrás a fő tartalomra

A SAJTÓ, HA INKÁBB LYUKACSOS SAJT, ÓÓÓÓ!

A délután folyamán egy kollégám átdobott nekem egy levelet. Tudta, hogy érdekel a taxi-Uber téma, hát gondolta, biztos szívesen elmennék a sajtótájékoztatóra.  És hát bár minden cégnek van sajtólistája, azok egyike sem lehet teljes. Jobb hát több forrásból értesülni a dolgokról. Ezért vannak a jó kollégák.
Jó kislány lévén kedvesen felhívtam a meghívó alján szereplő hölgyet, és kértem regisztrációmat. Végül is bejegyzett, országosan ismert médiának dolgozom. Nevem és a média hallatán a hölgy egyet köhintett, kettőt hápogott, és közölte, ez zártkörű sajtótájékoztató lesz. Azonnal, csípőből lőtt kérdésemre, miszerint akkor ezen csak az Uberrel szimpatizáló médiumok szerepelnek-e, lányos zavarában vad IGEN-nel válaszolt. Bár regisztrációmmal kapcsolatban visszahívást ígért, azt azóta is várom. Még jó, hogy nem állok féllábon. Már csak az érdekelne, vajon mi olyan titkos és titokzatos ezen offshore multi körül, amit csak a bennfentes, beavatott, vagy tán az Uberrel szorzó használata nélkül is közlekedhető kollégák tudhatnak, és formálhatnak kedvükre.
Miután tudatosult bennem, hogy engem ugyan oda be nem eresztenek holnap, hát eleresztettem egy kedves levelet a pr-ban ezek szerint mégsem oly profi hölgynek. Ha soraim némileg cinikusra, és némi múltat idézgető pikírt felhanggal  tűzdeltre sikerültek, remélem, megbocsájtja nekem. Mivel gyanúm szerint választ nagyjából akkora eséllyel kapok, mint visszahívást, hát várom az Uber-fan kollégák feltehetőleg rém hiteles tájékoztatását a sajtó-reggeliről.
És végezetül álljon itt a levél, valamint a sajtótájkoztató meghívója. Merthogy rettegés, listázagtás és ködösítés Uber alles! Már akinek szabad, ugye….
Tisztelt Hölgyem!
Kollégáim az alábbi levelet továbbították nekem. Ezen felbuzdulva, mint a téma iránt érdeklődő publicista, bátorkodtam Önt felhívni, és kérni regisztrációmat. Ön azt a tájékoztatást adta, miszerint a sajtótájékoztató zárt körű, melyre kizárólagosan a listájukon szereplő médiumok képviselőit hívták meg. Kérdésemre, mely szerint ez a lista kizárólag az Uber-szimpatizáns médiumokat jelenti, Ön határozott igennel válaszolt. Ezzel együtt visszahívást ígért regisztrációmmal kapcsolatban, mely az elmúlt három óra alatt nem történt meg.
Éppen ezért őszintén remélem, hogy kérdéseimre legalább írásban őszinte választ kapok, még akkor is, ha ezek talán nem lesznek annyira szimpatikusak. Merthogy nekem sem volt szimpatikus a deportálásokat megelőző időket idéző, kirekesztő listázásuk, valamint az a pr szakemberhez méltatlan viselkedés, amellyel - fogalmazzunk így - átvert. Diszkriminációjuk és a sajtó munkatársaival való szelektív viselkedésük mélyen sértő, és szembe megy a sajtószabadságot célzó kívánalmakkal.
Nem gondolja-e, hogy a negatív reklám is reklám? Nekem ugyanis röpke és középfokú pr tanulmányaim során is ezt tanították... és hát a taxis blokád idején is ez volt a kommunikációjuk...
Nem gondolja-e, hogy éppen az Uberrel kapcsolatosan negatívan gondolkodó médiumokat kellene pozitív hozzáállással és viselkedéssel meggyőzniük?
Nem gondolja-e, hogy kirekesztő viselkedésük mélyen sérti azon újságírókat, akik szerettek volna hitelesen tájékoztatni a sajtótájékoztatóról, ám ezt az Önök szelekciója miatt nem tehetik?
A helyszín azért titkos, mert tartanak a taxisok esetleges attroctásaitól?
Várom kimerítő és érdemleges válaszát, bár a megígért telefonhívást is még csak várom.....

Üdvözlettel:
Varga Monika
"Kedves Kolléga!
Az Uber holnap, 2016. február 18-án, 11 órakor sajtótájékoztatót tart. A téma: mi lesz az Uberrel? A sajtótájékoztatót Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője tartja.
A rendezvényt a Deák térhez közel tartjuk, a pontos helyszínről legkésőbb holnap reggel 9 óráig tájékoztatást adunk. Örömmel vennénk, ha Ön is eljönne. Mivel a sajtótájékoztató zártkörű, kérjük, jelezzen vissza, hogy el tud-e jönni az
uber@flowpr.hu email címen vagy a 0620-771-8724-es számon.
Az eseményre fotóst is hozhatnak.Üdvözlettel:
Bíró Bori
PR tanácsadó FLOW PR
a Communications First tagja
1082 Budapest, Futó utca 47-53.
Mob:06-20/771-8724
Tel: 06/1-336-1355
Fax: 06/1-430-6695"
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HURRÁ, ÉN VAGYOK ZSÁNDÁRK

Több mázsa ruha, hátizsákok, hálózsákok, cipők és bakancsok. Epilátor, fésű és terhességi teszt. Persze pozitív. Ezt rejti az ártér Szeged mellett. Hosszú a gát, a város szívétől a határig ér, és azon is túl, le a tengerig. De engem csak ez a kis szakasz érdekel, az, amely a város mellett húzódik, az országhatárig. A miénk. Az ártér, ahol az erdőben most nem a tündér, hanem a szemét az úr. Három tündér mégis megpróbált rendet tenni. Ideiglenes táborok, tábortűz nyomai, és szemét, szar, mocsok mindenütt. A XXI. század Magyarországának valósága, a pesti és budai jövő látképe. Egy más kultúra jövőképe. Három asszony, aki segíteni akar. Három tündér, aki rendet akar, és tenni akar. Nem szájkarate a facebook előtt, valós tett és rend, mert ez a lelke mindennek. És hát a fíling: segítsük a menekülteket. Ad itt a fél ország már, ki enni, ki inni, más ruhát, játékot, cipőt. Hegyekben áll az adomány a segítőknél, válogat, csomagol boldog – boldogtalan. Politikus és háziasszony

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán
ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo