Ugrás a fő tartalomra

A TÜNTI, AZ EGO ÉS A KÁVÉ

Tüntikék, rendezvénykék, emléknapocskák. Minden, amiben egyetlen ember a mennybe mehet, szónokolhat, dicsőülhet. Először még érdekes. Jönnek sokan, kiélheti exhibicionizmusát a balga. Aztán persze fogy a jónép, lesznek százan, majd ötvenen, végül alig tíz seggnyaló marad. De nyomja, csinálja és mondja, mert már kell a hatalom a mámora. Ha tíz a szolga, hát tíz marad, de rajong, istenít, és ez a lényeg.
Ha más csinálja, ha más szervez hasonlót, rögtön olyan lesz, mint a gyerek, akitől elvették a gumikacsáját. Hisz az a tünti, rendezvényke, emléknapocska az ő agyának szüleménye, ő találta ki, csak az övé lehet. Ha elveszik, ha átad akár egy kis darabot, már megdicsőülése, főszerepe kerül veszélybe. Márpedig színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő, da azért a legjobb szerep mindig a főszerep.
Fogy a jónép, unalmas már a szokott duma, hát mindenki szar, aki épp nem ér rá, és mindenki menjen a francba, ha nem ért mindig, mindenben egyet a fő-fő-fővel. Ha véletlenül segíteni akar, veszélybe kerül a pozíció. Mert hihetetlen az önzetlenség, a valódi segítség, rettegve félti szónoki, szervezői piedesztálját. Félti a tízre csökkent rajongó tömeget, mert hiszi és reméli, egyszer megint lesz majd feljebb. Így hát ellenvélemények helye nincs, dicsőség megosztásról szó sem lehet, a piedesztálon csak egy embernek lehet pozíció. Álljon ott csak ő, csak ő, a főszervező. Na, ez az, amitől már hányok, és aminek ki kell jönnie, az egyszer úgyis kijön.
A nagy demokraták álságos kirekesztők, mert jöhet mindenki, kivéve, ha jobb, vagy jobbos gyanús. Elhajt, fenyeget és gyűlöl. Párttagságot diagnosztizálnak, de igazolványt nem kérnek. A lázongó jobb megosztott és széthúzó, „téged nem szeretlek, veled nem tüntetek”, játsszák, a liberális pedig leül a karosszékbe és csak egy kávét kér.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

Valamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.  Igen, Brüsszel neve eredetileg, a frank nyelvjárásban Bruocsella volt, ezt változtatták később Broeklanden aan de Zenne-re, melynek jelentése nem más, mint település a mocsárban. Ebbe a mocsárba süllyedt vissza mára Brüsszel, az Európai Unió és a NATO fővárosa. A kontrasztok fővárosa. A kontraszt jó és kell, ám van, amikor már túl sok, amikor már zavaró a szemnek és az agynak. Ezt éltük most Brüsszelben… Most hétvégén európai patrióták tüntettek az unió fővárosában. A nyolc ország polgárai, bár kis létszámban, de annál elkötelezettebben álltak ki elveik

Menekültbiznisz - Kiss Róbert darázsfészekbe nyúlt?

Illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség az Új Magyar Gárda egykori főkapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségé­ben fogott el. A sajtó persze azonnal felkapta a hírt, és napok óta kering az éterben a sztori – általában egyfajta nézőpontból. Kíváncsiak voltunk: vajon valóban embert csempészett, vagy csak politikai csatározások színterén áldozták fel a kíváncsi, érdeklődő, otthonáért, családjáért aggódó embert?   Mi az igazság? Kiss Róbert, a civil, a családapa kizárólag a Hunhír.infónak nyilatkozott. A történet, mint mondja, ott kezdődött, hogy nem bízott a mindig torzító médiában, ezért indult el a határra először egy hónappal ezelőtt, hogy a migránsok helyzetéről tájékozódjon. Szerinte bebizonyosodott: ahogy hazudnak a számok a bevándorlókat illetően, úgy hazudnak és torzítanak vele, útjaival és kutatásaival kapcsolatban is. Ki vagy te? Ki