Ugrás a fő tartalomra

KRISZTUS KOPORSÓJA

Nagynemzeti tarhálás. Mostanság már jó ideje ez a divat. A nemzeti identitás ugyanis gyakorta szegénységgel párosul, épp ezért radikalizálódott jónép. Régen még futotta dizsire, viszkire, cuccra, majd ahogy kopott az álla, már csak jófajta, ám olcsóbb össznemzeti bulira.
Szegényedett, radikalizálódott, aztán ha már kongott a kassza, hát tarhált egy cseppet. Kinek erre, kinek arra kellett.
Volt, van, aki bírság befizetésére, van, aki másnak a nevében, de csak úgy, hogy jusson és maradjon is. Akad, akinek rezsiszámlára kell, másnak a laptop hiányzik.
A lényeg mindig az, hogy maradjon. Mert jó, ha marad. Néha spanyol útra, máskor földre, paripára, imára.
Dobozos, befőttesüveges, kalapos biznisz itt és ott is. Gyűjt és tarhál mindenki, valakinek, valamire. Azt, hogy kinek és mire, sokszor csak a jó ég tudja.
No és persze van elszámolás is! Mindig. Néha? Hol a befőttesüvegből, hol a papírdobozból kerülnek elő az érmék és a bankjegyek, és senkinek fel sem tűnik, ha néhány közülük a zsebbe vándorol. A lista így is elkészül, tudhatni, miből mennyi volt, hogy mire költetett.
A lélek megnyugodott, boldog, ki adhatott, és ha mással nem is, egy álommal gazdagabb lett, ki kapott.
Szép, új világ, nagy magyar valóság. Üvegek, dobozok, érmék és bankjegyek.
A lényeg a tarha, még ha segítségnek is hívják. Büszke magyar, ki ad, és leköpni csak a koldust szabad.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

Valamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.  Igen, Brüsszel neve eredetileg, a frank nyelvjárásban Bruocsella volt, ezt változtatták később Broeklanden aan de Zenne-re, melynek jelentése nem más, mint település a mocsárban. Ebbe a mocsárba süllyedt vissza mára Brüsszel, az Európai Unió és a NATO fővárosa. A kontrasztok fővárosa. A kontraszt jó és kell, ám van, amikor már túl sok, amikor már zavaró a szemnek és az agynak. Ezt éltük most Brüsszelben… Most hétvégén európai patrióták tüntettek az unió fővárosában. A nyolc ország polgárai, bár kis létszámban, de annál elkötelezettebben álltak ki elveik

Menekültbiznisz - Kiss Róbert darázsfészekbe nyúlt?

Illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség az Új Magyar Gárda egykori főkapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségé­ben fogott el. A sajtó persze azonnal felkapta a hírt, és napok óta kering az éterben a sztori – általában egyfajta nézőpontból. Kíváncsiak voltunk: vajon valóban embert csempészett, vagy csak politikai csatározások színterén áldozták fel a kíváncsi, érdeklődő, otthonáért, családjáért aggódó embert?   Mi az igazság? Kiss Róbert, a civil, a családapa kizárólag a Hunhír.infónak nyilatkozott. A történet, mint mondja, ott kezdődött, hogy nem bízott a mindig torzító médiában, ezért indult el a határra először egy hónappal ezelőtt, hogy a migránsok helyzetéről tájékozódjon. Szerinte bebizonyosodott: ahogy hazudnak a számok a bevándorlókat illetően, úgy hazudnak és torzítanak vele, útjaival és kutatásaival kapcsolatban is. Ki vagy te? Ki