Ugrás a fő tartalomra

Amikor elkap az agyfasz....

Na kérem szépen. Azt ugye tudjuk, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy valamilyen közösséghez tartozzon. A közösséghez tartozás alapeleme az ember szocializációjának. Ugye a régi rendszerben a közösségi érdek volt az elsődleges, mely a módszerváltással eltolódott az individualizmus irányába. Ennek okán a szocializációs szerep is átalakult. A klasszikus közösségi érzésre nevelés a család és a baráti társaságok feladata maradt.
Más. Ugyebár a közösség sokféle lehet. Sőt, életünk során, de egy-egy adott életszakaszban is többféle közösséghez tartozunk, akár egyszerre is. Leegyszerűsítve: van az iskola és vannak a barátok, meg az edzőtársak. Ennyi közösséghez tartozni csak alkalmazkodással lehet. Már pedig ez az individualizmus korában nem divat.
Megint más. Tudjuk, hogy az életkörülmények romlásával az ember radikalizálódik. (jelzem, tessék utána nézni e szó eredeti értelmének!). Mindenképp valamilyen szélsőség irányába tolódik, és ott próbál közösségi élményt találni.
Pontosan ezt teszik a szélsőliberálisok is, csak másként. A kiváltó ok és saját individualista céljuk azonban ugyanaz. Ergo a közösség számukra nem cél, azaz nem a közösséghez tartozást, mint szocialilzáló erőt keresik, hanem saját individumuk kiteljesedését. Ez az alapvető szereptévesztés vezetett oda, hogy 2005-2006 után olyannyira felduzzadt a nemzeti oldal. Erre rátett egy lapáttal a 2008-tól kezdődött gazdasági összeomlás is. Temérdek ember akarta önmagát megvalósítani egy új közösségi színtéren, hiszen ugye valamikor Amerika is az álmok hazája volt. Hát ez lett a nemzeti oldal.
Otthon elnyomott, szájukat ki nem nyitó pasik öltöztek egyenruhába, otthon kussoló családanyák óbégattak a tüntikéken, ezzel megvalósítva önmagukat. És közben mind reménykedett titkon vagy tudat alatt abban, hogy az önmegvalósítás elviszi őket egy várt cél felé. Lesznek VALAKIK. A közösségben kiemelkedő szerepük lesz. Nem az volt a fontos, hogy a közösség érdekeit nézze, hogy együtt valami sikerüljön, vagy csak szimplán jó legyen, hanem hogy neki mi a haszna belőle.
Az ügyesek lettek a póló és zászlóárusok, elkezdtek mindenféle nagynemzeti göncöt árulni, a megfelelni vágyók meg megvették, és fel is vették, mert úgy gondolták, hogy csak úgy tudják individumukat érvényre juttatni, ha identitásukat testükön kívül mutogatják.
Aztán jött a "két dudás" esete. Csak itt már qva sok dudás volt, és mind a saját individumát tolta előre, még előrébb, és pont leszarta, hogy neki itten, ebben a közösségben szocializálódnia illene, ehhez pedig néha nem árt a másikra figyelni, vagy tán esetleg olvasni. Nem árt beszélgetni, ahelyett, hogy csak fújná a magáért, és nem árt néha mérlegelni a megfelelni vágyás helyett. Így hát sokan kikoptak. Rájöttek, kevesek ahhoz, hogy a nagynemzeti kalapban előrébb jussanak. Ezek elkezdtek saját kis közegükben hittéríteni, saját kicsiny tudásukkal vagy tudatlanságukkal, változatlan a külsőségeket előtérbe helyezve.
Azok az emberek, akik számára az individum a fontos, hatalmas hévvel gyűjtik a segélyeket másoknak. Pont olyanok, mint az egyik exem, aki azért vett nekem ajándékokat, hogy elmondhassa, hogy ő milyen rendes és jó fej. Értitek? Nem az én örömömért, hanem önmaga megdicsőüléséért. Na ez az oka annak, hogy mára már idejutott egy egykor jó irányba elindult valami. És ez az oka annak, hogy egy nagynemzeti majális már semmiben sem más, mint a kádári sör-virslis bulik voltak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

Valamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.  Igen, Brüsszel neve eredetileg, a frank nyelvjárásban Bruocsella volt, ezt változtatták később Broeklanden aan de Zenne-re, melynek jelentése nem más, mint település a mocsárban. Ebbe a mocsárba süllyedt vissza mára Brüsszel, az Európai Unió és a NATO fővárosa. A kontrasztok fővárosa. A kontraszt jó és kell, ám van, amikor már túl sok, amikor már zavaró a szemnek és az agynak. Ezt éltük most Brüsszelben… Most hétvégén európai patrióták tüntettek az unió fővárosában. A nyolc ország polgárai, bár kis létszámban, de annál elkötelezettebben álltak ki elveik

Menekültbiznisz - Kiss Róbert darázsfészekbe nyúlt?

Illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség az Új Magyar Gárda egykori főkapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségé­ben fogott el. A sajtó persze azonnal felkapta a hírt, és napok óta kering az éterben a sztori – általában egyfajta nézőpontból. Kíváncsiak voltunk: vajon valóban embert csempészett, vagy csak politikai csatározások színterén áldozták fel a kíváncsi, érdeklődő, otthonáért, családjáért aggódó embert?   Mi az igazság? Kiss Róbert, a civil, a családapa kizárólag a Hunhír.infónak nyilatkozott. A történet, mint mondja, ott kezdődött, hogy nem bízott a mindig torzító médiában, ezért indult el a határra először egy hónappal ezelőtt, hogy a migránsok helyzetéről tájékozódjon. Szerinte bebizonyosodott: ahogy hazudnak a számok a bevándorlókat illetően, úgy hazudnak és torzítanak vele, útjaival és kutatásaival kapcsolatban is. Ki vagy te? Ki