Ugrás a fő tartalomra

SÁRGA MARS A HATÁRSZÉLREÖnkéntes taxisok siettek a határra, hogy az ott szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök számára összegyűjtött taxis adományokat átadják. A célra több százezer forint jött össze, a lelkes csapatot a Hunhír.info munkatársa is elkísérte Beremendre, a horvát-magyar határszélre. 

Az emberek utálják a taxisokat. Vagy éppen szeretik. A taxisok meg utálják a rendőröket. Még véletlenül sem szeretik. Aztán tegnap mégis történt valami. Mert ahogy nem minden taxis forintkergető b*zi (volt férjem szavaival élve), úgy nem minden rendőr a taxisokra vadászó bírságoló gép. Sőt. A déli határon, a katonák mellett és velük együtt dolgozó rendőrök most tutira nem.

A taxis pedig híreket is hallgat. Meg az utasok is mesélnek. Ezért aztán a taxis sok mindent tud, lát és hall, még ha nem is mindig mondja. Aztán gondol egyet és összerántja pár haverját, hogy jót tegyen. Nem nagy hírveréssel, nem médiahisztivel és Facebook-oldallal, csak amúgy a maga módján.

Segíteni akartak és megköszönni. Megköszönni a déli határszakasznál dogozó rendőrök és katonák áldozatos munkáját. Azt, hogy ők végre megint nyugodtan élhetnek és dolgozhatnak a fővárosban. Így hát összetrombitálták kis csapatukat, és alig két nap alatt közel négyszázezer forint értékű felajánlás érkezett. No, nem a „nagy” és „nagymúltú” taxis cégektől, még véletlenül sem. Ők leginkább elzárkóztak, elhatárolódtak, „jajnemtellikrá” siránkoztak. Ám olyan kisebb, de elhivatott fuvarszervezők, mint a Max Taxi és a TaxiPlus mellé jó pár „kalóz” is becsatlakozott, még ha cége nem is akart segíteni. Tizenhárom kocsi, sok vidám ember. 
 
A nyolc órakor gyülekezők igencsak ébredeztek még. Talán csak a lelkesen becsatlakozott családtagok és barátok voltak kicsivel éberebbek. Ennek következtében a lányok indultak el bevásárolni az összegyűlt pénzből – ami lehet, nem is volt rossz ötlet. Vidám hangulatban, sokat viháncolva hét bevásárlókocsit pakoltak tele, ennek a temérdek müzliszeletnek, csokinak, energiaitalnak, és egyéb hasznos cuccnak kellett még beférni a sárga kocsikba, melyek már jócskán meg voltak rakva ásványvízzel, konzervvel, gyógyszerekkel, egyéb felajánlásokkal.

Röpke háromórányi beszélgetés, jellegzetes taxis sztorizgatás, vásárlás és pakolás után útra kelt a konvoj, nem kis feltűnést keltve az M6-oson, a benzinkúton, ahol pihenni és egyeztetni álltak meg, de bizony Beremenden is bepillázott a jónép, amikor begördült a sok sárga autó.

Theisz Ferenc polgármester úr viszont örült. Sőt, felajánlotta a falucska hűtőkonténerét, ahová fáradtan, de örömmel pakolták fiúk és lányok közösen a sok-sok felajánlást. Szükség szerint innen tudnak majd válogatni az egyenruhások. Aztán leültek kávézni, mert az aprócska település egy rögtönzött vendéglátással köszönte meg, hogy valaki végre rájuk is figyel.

Furcsa, hiszen állítólag a Zsaruellátó rendszeresen szállít e kicsike, de a határvédelem szempontjából központinak számító településre is. Azt is suttogják náluk, nem fogadhatnak el semmit a szolgálatot teljesítők. Ám lehet, félreértés történt, ugyanis a település vezetője, de még a rendőrök és katonák vezetői sem hallottak még e civil kezdeményezésről, sőt, adományt, felajánlást sem kaptak tőlük. Mi már lassan nem tudjuk, ki és kinek gyűjt, ám egy biztos: a taxisok felajánlása célba ért, Beremend lakosságának és vezetésének segítségével.

Így biztosak lehettek abban, minden, amit vettek és vittek, jó helyre kerül. És hogy mennyire? Nem sokkal később egy teherautó gurult a raktár elé. A taxisok segítettek a kocsira pakolni mindent, amit csak akartak. A fiúk rakodtak, a lányok begyűjtötték a köszönő puszikat a jóképű egyenruhás legényektől. Jó volt ott lenni. Jó volt megköszönni nekik, hogy dolgoznak a biztonságunk, nyugodt életünk és békés álmunk érdekében.

A déli határ és az oda vezető út pedig röpke fél napra sárgállott a pesti taxiktól. Ismét megmutatták, mire képesek ők, ha nagyon akarnak. 
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HURRÁ, ÉN VAGYOK ZSÁNDÁRK

Több mázsa ruha, hátizsákok, hálózsákok, cipők és bakancsok. Epilátor, fésű és terhességi teszt. Persze pozitív. Ezt rejti az ártér Szeged mellett. Hosszú a gát, a város szívétől a határig ér, és azon is túl, le a tengerig. De engem csak ez a kis szakasz érdekel, az, amely a város mellett húzódik, az országhatárig. A miénk. Az ártér, ahol az erdőben most nem a tündér, hanem a szemét az úr. Három tündér mégis megpróbált rendet tenni. Ideiglenes táborok, tábortűz nyomai, és szemét, szar, mocsok mindenütt. A XXI. század Magyarországának valósága, a pesti és budai jövő látképe. Egy más kultúra jövőképe. Három asszony, aki segíteni akar. Három tündér, aki rendet akar, és tenni akar. Nem szájkarate a facebook előtt, valós tett és rend, mert ez a lelke mindennek. És hát a fíling: segítsük a menekülteket. Ad itt a fél ország már, ki enni, ki inni, más ruhát, játékot, cipőt. Hegyekben áll az adomány a segítőknél, válogat, csomagol boldog – boldogtalan. Politikus és háziasszony

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán
ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo