Ugrás a fő tartalomra

AKI CSÜRHÜLNI MEGY, NE SÍRJON

Aki csürhülni megy, ne kezdjen el sírni, ha pofán basszák. Vonatkozik ez a kocsmára és a tüntikékre is. Aki beáll az első sorba, hogy szép portrékat fotózhasson a csini rendőrbácsikról, ne csodálkozzon, ha potyog a könnye a könnygáztól. Sőt, egyre ritkább, hogy attól szokott.
Ott, az első sorban előfordul, hogy könnyeket csal a szembe a lábra taposó bakancs, az, amikor a hátrébb álló párszáz ember a rendőrpajzsnak tol, a vesédbe könyököl, vagy ha nekilöknek valami keménynek. Mondjuk egy cuki szuszpenzornak.  Ilyenkor vérezhet az orr, púp nőhet a fejen, és igen, vörösödhet a szem a paprika spraytől.
Szóval, akkor mi a kérdés?
Szokni kell, gyerekek, mostanában a csürhülés a divat. A négyes-hatoson, a kocsmában, de legfőképpen a tüntikéken. Előbbin az IQ bajnokok üvöltő zenéje és genetikailag hangos kórusa szól, a kocsmában a borgőzös, ám komoly vita, emitt meg a sok okos, jól kitalált szlogen.
Szóval a csürhülés a divat, főleg azokon a tüntikéken, amelyek a netadó óta egyre szervezetlenebbek. És persze egyre kisebbek. Se adótörvény, se útdíj, se semmi nem üti meg úgy az ingerküszöböt, mint az a fránya netadó. De hát tényleg bezárt a sárga ház, kell a facebook gyógyszer, bár sokszor kényszerzubbony helyett.
Legutóbb a Kossuth téren volt egy ilyen élményszámba menő csürhülés. A szép belvároson végigvonuló birkanyáj, cuki, házilag gyártott, rém frappáns molinók és táblák, import tüntetők, akik online szótárral fordítgatják a táblák szövegét, hol németről, angolról, hol pedig franciáról. Sebtében tákolt, félig kész színpad, annak háttal álló, a Parlamentet ostromló (?) tömeg, beszédek, amikre senki nem figyelt.
Pedig érdemes lett volna. Megtudtuk ugyanis, hogy a korábbi tüntikékkel rém sok eredményt értek el az emberek. Nem lett például bevezetve a netadó.... És itt meg is állt a felsorolás.
Megtudtuk, hogy az emigráns orvosnő, aki azért ment külföldre, hogy nívós élete legyen, nem a magyar egészségügy állapotát tartja a legnagyobb problémának. Nem a betegek fejére hulló vakolat, a gyógyszernélküliség, a halogatott műtétek fájnak neki, hanem Vida Ildikó szúrja a szemét. De végül is logikus. Ha a NAV-banya megy, akkor majd javul az egészségügy. Vagy mégsem?
Megtudtuk, hogy az anarchista csoportok teljesen jól megférnek a sharpokkal és a Che Guevara zászló sem zavarja őket. Végtére is mind egy célért, Orbán ellen tüntetnek. Kicsit sem az EU mellett, csakis Orbán ellen.
Persze azért az Árpád-sávos és az EU ellen tiltakozó zászló nem volt kívánatos, a Parlament oroszlánja mellé felugró és lengető lányt hősként ünnepelték, de mindennek köze sem volt az unióhoz.
Párt- és politikamentes a tüntetés, de azért van, aki nem kívánatos és van, ami nem kívánatos. Pedig lehet, hogy Budaházy és csapata is csak Orbán ellen akartak tüntetni, nem?
Szóval nem lett netadó, van eredmény, és már tudjuk azt is, a rendőrség feladata korántsem a közrend védelme. Dehogy! A Parlament előtt tomboló, félrészeg és birkává vedlett csürhe ellen kicsit sem szabad védeni az épületet, mert rögtön Orbán-bérencek lesznek a munkájukat végzők.
Ha az amúgy pártagitátorként aktív médiamunkást (?) pofán fújják a lökdösődében, ő azonnal hős lesz. Ha az identitászavaros kislánynak elered az orra vére, már vele lesz tele a média. Legalábbis a fele. Mert celebek a csürhülésnél is kellenek. Ezt tanulták a tévéből: celebnek lenni jó.
Vannak hát celebjei a tüntikéknek: a mini Jeanne d'Arc, akit az Istennek se égetnek meg, a szőke ciklon, és persze az újságírónő, aki az eset után rögtön saját médiaoldalt gyártott. Ugyanis végre történt vele valami.
Nincs ezzel baj. Azzal sem, hogy hagyja magát a jónép birkaként vezetgetni, két, de akár néha háromfelé szaggatva a tömeget, egymás mellett megférő, pedig homlokegyenest mást sugalló zászlók alatt, ideológia és elkötelezettség nélkül. Csak azért mert valami, vagy sok valami nem jó. Mert szar. Mert Orbán takarodj, és persze nem kell netadó. Mert kellenek a csürhülés szlogenjei. Mert a tömegben elvész a morál, és arctalan lesz a legnagyobb arc is, de celebbé válhat a töketlen is.
Hát hajrá, Magyarország, hajrá magyarok! Végül is az ország jobban teljesít. Legalábbis az egy főre eső seggfejek és csürhülők tekintetében biztos.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HURRÁ, ÉN VAGYOK ZSÁNDÁRK

Több mázsa ruha, hátizsákok, hálózsákok, cipők és bakancsok. Epilátor, fésű és terhességi teszt. Persze pozitív. Ezt rejti az ártér Szeged mellett. Hosszú a gát, a város szívétől a határig ér, és azon is túl, le a tengerig. De engem csak ez a kis szakasz érdekel, az, amely a város mellett húzódik, az országhatárig. A miénk. Az ártér, ahol az erdőben most nem a tündér, hanem a szemét az úr. Három tündér mégis megpróbált rendet tenni. Ideiglenes táborok, tábortűz nyomai, és szemét, szar, mocsok mindenütt. A XXI. század Magyarországának valósága, a pesti és budai jövő látképe. Egy más kultúra jövőképe. Három asszony, aki segíteni akar. Három tündér, aki rendet akar, és tenni akar. Nem szájkarate a facebook előtt, valós tett és rend, mert ez a lelke mindennek. És hát a fíling: segítsük a menekülteket. Ad itt a fél ország már, ki enni, ki inni, más ruhát, játékot, cipőt. Hegyekben áll az adomány a segítőknél, válogat, csomagol boldog – boldogtalan. Politikus és háziasszony

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán
ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo