Ugrás a fő tartalomra

SZÁMOK ÉS ARCOK

Szeretjük a liberális médiát, főleg azokat, amiket sorosgyuri támogat. Ők meg minket szeretnek, annyira, hogy kicsinyke apródjaik rendületlenül a tiltáson fáradoznak. Mert hát náluk még az ég sem lehet kék, ha nem azt mondják. Sőt, a feketét is fehérnek kell látnunk, felsőbb utasításra. Aki pedig nem áll be a sorba, az dögöljön meg, tűnjön el.
Mert hát nagy játékos az öreg, és nagy a média hatalma. A számokat csak a privát bizniszben szereti, inkább a képekkel játszik. Volt egy média, amelyik - csak úgy, ujjgyakorlatként - megnézte a 444.hu vagy hatszáz fotóját. És láss csodát: 57 százalékon nő vagy gyermek, de 47 százalékon csakis kiskorú gyermek látható. Mit üzen ez? Azt, hogy Európába szegény, elesett, szerencsétlen családok érkeznek. Gyerekek síró arca, maszatos keze, anyák kétségbeesettsége látható. Már ha épp nem mutatnak videót arról, felvétel előtt hogyan öntik nyakon a gyereket vízzel. Mert ilyen is akadt...

Ezzel szemben a mélyen elhallgatott tények a következők (forrás: 888.hu).
"A Magyar Tudományos Akadémia az „Európába irányuló és 2015-től felgyorsult migráció tényezői, irányai és kilátásai” címmel jelentetett meg egy, több tanulmányból álló elemzést, amely tartalmazza 132 ezer, 2015-ben Magyarországon regisztrált migráns demográfiai alapadatainak vizsgálatát.
Az elemzésből többek között az derül ki, hogy a menedékkérők 79 százaléka férfi, 21 százaléka nő. Az átlagéletkor 23,8 év. A regisztráltak 24 százaléka 18 év alatti, ahol többségben vannak a kamaszkorúak, a 10-12 év alatti gyermekek aránya így még elhanyagolhatóbb. Szóval a migránsok elsöprő többsége fiatal, felnőtt (vagy legalább kamasz) férfi."

Arról is mélyen hallgatnak, hogy jellemző, miszerint a menedékkérők nem rendelkeznek személyazonosításra alkalmas okmányokkal. A menekültügyi hatóság részletes meghallgatás során tisztázza azt, hogy a külföldi mely ország állampolgára. Aztán ez vagy jól sikerül, vagy nem. Merthogy hitetlennek hazudni nem bűn. Ahogy magát kereszténynek hazudni sem. A cél szent, érdekében minden bevethető. 

Na és persze csak szírekről meg afgánokról mesélnek. Szegény, háborús övezetből érkezettekről. Azért arra kiváncsi lennék, ha mindne, magát szírnek valló koszovói, bangladeshi, iraki, pakisztáni, iráni, valamint szudáninak mondó kongói, nigériai, erithreai, csádi és elefántcsonparti a magáénak hazudott országba lenne visszatoloncolva, mekkora ajvékolás törne ki. És már csak azt szeretném tudni, mi a frásznak jöttek Európába a Dominikai Köztársaságból, Kubából, Haitiről. Merthogy ilyen is akadt...

Makacs dolgok a tények, de egy-egy cuki babafotó pont elég ahhoz, hogy a média agymosottjai erről elfeledkezzenek, Európa pedig szépen tovább színesedhessen. A sok médiarabszolga pedig lelkét eladva rohan, hogy megcsinálja élete, de legalábbis valamelyik sajtófotó pályázat díjnyertes fotóját. Csak úgy, gyuribácsi kedvére és pénzéért. Mert mindig van az a pénz.

"Véleményekkel vitatkozni lehet és kell is, de hazugságokkal, manipulációval képtelenség. Talán ezért is üti fel a fejét a hazugság mindenhol, ahol elfogynak az érvek." (by 888.hu) És hát Európa, no meg gyuribácsi ebben tökéletesen, sőt, egyre jobban teljesít.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne