Ugrás a fő tartalomra

„AZ EMBERI JOGOKNAK NINCSEN POLITIKAI HOVATARTOZÁSA, OLYAN LEGFELJEBB CSAK AZ EMBERI JOGVÉDŐKNEK LEHET."

Precedens értékű is lehet, ha valaki feljelentést tenne amiatt, hogy a budapesti migránsinvázió félelemkeltő volt, s emiatt jogsérelem érte. A Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (NJSZ) még nem kereste meg senki ennek kapcsán - tudta meg a Hunhír.info Gaudi-Nagy Tamástól, az NJSZ ügyvezetőjétől. A nemzeti jogvédők Budapesten értékelték jogvédő munkájukat. Célpontban a 2006-os rendőrterror és a bevándorlás.

Az 1956-os forradalom leverésének gyásznapján a Nemzeti Jogvédő Szolgálat összefoglalta a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatos jogvédő munkáját, különös tekintettel a botrányos Gergényi-ítéletre. Tájékoztattak a bevándorlási válsághelyzettel adódott tevékenységükről is. Novozánszky Ilona, Zétényi Zsolt, Gaudi-Nagy Tamás és Grespik László budapesti tájékoztatójukon elemezték továbbá a határon túli magyarok érdeksérelmeivel kapcsolatos ügyeket. Ügyvédi bőbeszédűségüket meghazudtolóan tömören és célratörően fogalmazták meg a lényeget.

A 2006-os események óta eltelt kilenc év során temérdek munkaóra, sok sikeresen lezárt kártérítési ügy van a hátuk mögött, ám a felelősségre vonások még mindig nem történtek meg - emlékeztettek. Sérelmezték, hogy a gyenge ügyészi munkából, a gyenge vádból is a lehető legrosszabbat hozta ki a bíróság, ráadásul nem engedték sértettkénti részvételüket a perben. Éppen emiatt munkájuk nem fejeződhet be, kilenc éve folyamatos feljelentésekkel bombázzák az ügyészséget, és a strasbourgi bíróságot. Emellett pedig további 163 fő kártérítési ügyén dolgoznak. A végzett munkáról, a kilenc év eseményeiről született részletes összefoglaló a NJSZ weboldalán megtalálható.

Mint ismeretes, a NJSZ felhívást tett közzé miszerint minden olyan állampolgár rendelkezésére állnak, aki valamilyen jogsérelmet szenvedett a migrációs válság kapcsán, vagy azzal összefüggésben. Jelenleg két eseten dolgoznak, amikor a rendőrség internetes közösségi portálon a migránsokkal kapcsolatosan közzétettek miatt, valamint egy telefonon, a mórahalmi polgármesternek a határ védelmére felajánlott segítségnyújtás okán indított eljárást magyar állampolgárok ellen.

A Hunhír.info érdeklődésére, miszerint kereste-e meg a NJSZ-t állampolgár azzal, hogy benne a Budapesten, különösen a Keleti pályaudvar környékén zajló események félelmet keltettek, továbbá komoly közegészség- és járványügyi veszélynek volt kitéve, emiatt pedig jogsérelem érte, dr. Gaudi Nagy Tamás elmondta, még senki. Ám mint további faggatózásra megtudtuk, egy ilyen jellegű per indítása precedens értékű lehet.

Az NJSZ bejelentette: december 5-ére szakmai konferenciát hirdetnek a bevándorlási válsághelyzettel kapcsolatos jogi kérdések megvitatására, ahová komoly szaktekintélyeket, köztük külföldön élő, és a migrációval hosszú évek óta foglalkozó jogászokat is meghívnak. A fenti napon 10-15 óra között, a budapesti Aranytíz kultúrházban szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A határon túli magyarok érdekében végzett munkájuk ismertetése kapcsán talán a legérdekesebb ügy egy pólóárus erdélyi fiatalember esete, mely még folyamatban van. Őt azzal vádolják, hogy a ruhadarabokon fasiszta, uszító feliratok voltak fellelhetők, és mivel már korábban hasonló esetben pénzbüntetésre ítélték, most letöltendő börtönbüntetés vár rá. Ez ellen küzdenek az NJSZ határon túli aktivistái. És hogy mik voltak ezek a „borzasztó” feliratok? Nos, „A magyar föld nem eladó”, „Adjátok vissza a hegyeimet”, és hasonló, elrettentő és kirekesztő irományokkal bíró ruhaneműk miatt várnak rács mögött töltendő évek a fiatalemberre.

Dr. Grespik László hangsúlyozta: „Az emberi jogoknak nincsen politikai hovatartozása, olyan legfeljebb csak az emberi jogvédőknek lehet.”


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán