Ugrás a fő tartalomra

A SZ/ÜLŐ HA ENGEDETLEN…

Találtam egy cuki cikket a 444.hu oldalán. Naná, hogy ott. Egy facebook eseményt reklámoznak éppen, amiben két anyuka szülősztrájkot szervez. A kormány közoktatáspolitikája ellen, az általuk uszítónak és propagandának nevezett kommunikáció ellen. Csak úgy, a szombati, pedagógustüntetésnek csúfölt balliberális kerekasztal margójára.

A szöveg célirányos, elsősorban a tanárok megsegítésére hív fel, szóval egy kis seggnyalás is van a dologban, hátha csemete jobban fekszik majd a suliban. Mondjuk ezt a fajta szülői magatartást ismerjük jól. Sok hasonló, önmegvalósító anyuka telepszik rá a szülői értekezletekre, és teszi azokat elviselhetetlen, órákig tartó szófosás-estékké. És csak reméljük, hogy anyuka kicsinyének sulija nem olyan megátalkodott, ahol a tanárok pontosan látták és látják, a tüntike nem róluk szólt. Nem olyan megátalkodottak, hogy el sem mentek emiatt tüntizni egyet a zuhogó esőben. Sőt, még csak nem is olyan suliba jár csemete, ahol netán meg is kérték a pedagógusokat, ugyan, hagyják már iskola falain kívül nézeteiket, ezzel együtt pedig a ballib megmozdulás könnyfacsaró, ám tanárokhoz és közoktatáshoz csak minimális részben köthető emlékeit se osszák meg neveltjeikkel.

Én pedig, ha baj, ha nem baj, a gyerekemet úgy elzavarom a suliba február 29-én is, hogy ihaj. Merthogy ez a dolga a büdös kölykinek. Ha én ugyanis kitalálom, hogy pénteken sztrájkolni fogok, és nem megyek be a munkahelyemre, mert így demonstrálok a szegény, leterhelt, igénytelen szinglik után rogyásig ganézó takarítónők mellett a női vécé mocskában, hát jó eséllyel úgy kivágnak, mint macskát szarni. Még akkor is, ha megindokolom, mennyire igazam van, vagy apám ad igazolást nekem.

És elzavarom a gyereket, mert nem vagyok hajlandó már most arra tanítani, hogy szabályszegéssel és hazudozásokkal vívja ki magának a jogokat, és nem akarom azt tanítani neki, a kötelezettségeket nem kötelező betartani. Nem akarom, hogy azt tanulja, nem kell a kommunikáció, nem kell a dolgokat megbeszélni, elég egy jó nagyot balhézni. És nem akarom, hogy azt tanulja, mindenki más dolgába értőn bele kell pofáznia, még akkor is, ha köze sincs, vagy nem is ért hozzá. És én is szépen elbattyogok dolgozni, mert a tanárok jogos követelései miatti kiállás nem a kölyök lógásával és az én egyszemélyes sztrájkommal, hanem párbeszéddel fog megoldódni. Mert a gyerekem azt tanulja meg, hogy a másokért való kiállás nem a közös balhékkal és bulikkal kezdődik és ér véget.

A háromnapos szülői igazolás lehetőségét pedig megtartom olyan fontosabb alkalmakra, mint családi esemény (keresztelő, temetés, halaszthatatlan rokonlátogatás, családi hétvége meghosszabbítása, stb.), vagy ha a gyerek olyan fáradt, hogy majd kiesik a gatyájából. Na, ilyenkor otthon maradhat egy napot, és alhat rogyásig. Mert ezek sokkal fontosabbak az ő élete, jövője, érzelmi és testi fejlődése szempontjából, mint anyuka megfelelési kényszeres hisztije miatt lógni egy napot.

„Kedves Szülők!
Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!
Oszd meg a bejegyzést, hogy minél többen csatlakozzanak!
Ui.: nem érdekelnek a lehúzó megjegyzések, a gyerekem jövője, boldogulása érdekel!”


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán