Ugrás a fő tartalomra

A SAJTÓ, HA INKÁBB LYUKACSOS SAJT, ÓÓÓÓ!

A délután folyamán egy kollégám átdobott nekem egy levelet. Tudta, hogy érdekel a taxi-Uber téma, hát gondolta, biztos szívesen elmennék a sajtótájékoztatóra.  És hát bár minden cégnek van sajtólistája, azok egyike sem lehet teljes. Jobb hát több forrásból értesülni a dolgokról. Ezért vannak a jó kollégák.
Jó kislány lévén kedvesen felhívtam a meghívó alján szereplő hölgyet, és kértem regisztrációmat. Végül is bejegyzett, országosan ismert médiának dolgozom. Nevem és a média hallatán a hölgy egyet köhintett, kettőt hápogott, és közölte, ez zártkörű sajtótájékoztató lesz. Azonnal, csípőből lőtt kérdésemre, miszerint akkor ezen csak az Uberrel szimpatizáló médiumok szerepelnek-e, lányos zavarában vad IGEN-nel válaszolt. Bár regisztrációmmal kapcsolatban visszahívást ígért, azt azóta is várom. Még jó, hogy nem állok féllábon. Már csak az érdekelne, vajon mi olyan titkos és titokzatos ezen offshore multi körül, amit csak a bennfentes, beavatott, vagy tán az Uberrel szorzó használata nélkül is közlekedhető kollégák tudhatnak, és formálhatnak kedvükre.
Miután tudatosult bennem, hogy engem ugyan oda be nem eresztenek holnap, hát eleresztettem egy kedves levelet a pr-ban ezek szerint mégsem oly profi hölgynek. Ha soraim némileg cinikusra, és némi múltat idézgető pikírt felhanggal  tűzdeltre sikerültek, remélem, megbocsájtja nekem. Mivel gyanúm szerint választ nagyjából akkora eséllyel kapok, mint visszahívást, hát várom az Uber-fan kollégák feltehetőleg rém hiteles tájékoztatását a sajtó-reggeliről.
És végezetül álljon itt a levél, valamint a sajtótájkoztató meghívója. Merthogy rettegés, listázagtás és ködösítés Uber alles! Már akinek szabad, ugye….
Tisztelt Hölgyem!
Kollégáim az alábbi levelet továbbították nekem. Ezen felbuzdulva, mint a téma iránt érdeklődő publicista, bátorkodtam Önt felhívni, és kérni regisztrációmat. Ön azt a tájékoztatást adta, miszerint a sajtótájékoztató zárt körű, melyre kizárólagosan a listájukon szereplő médiumok képviselőit hívták meg. Kérdésemre, mely szerint ez a lista kizárólag az Uber-szimpatizáns médiumokat jelenti, Ön határozott igennel válaszolt. Ezzel együtt visszahívást ígért regisztrációmmal kapcsolatban, mely az elmúlt három óra alatt nem történt meg.
Éppen ezért őszintén remélem, hogy kérdéseimre legalább írásban őszinte választ kapok, még akkor is, ha ezek talán nem lesznek annyira szimpatikusak. Merthogy nekem sem volt szimpatikus a deportálásokat megelőző időket idéző, kirekesztő listázásuk, valamint az a pr szakemberhez méltatlan viselkedés, amellyel - fogalmazzunk így - átvert. Diszkriminációjuk és a sajtó munkatársaival való szelektív viselkedésük mélyen sértő, és szembe megy a sajtószabadságot célzó kívánalmakkal.
Nem gondolja-e, hogy a negatív reklám is reklám? Nekem ugyanis röpke és középfokú pr tanulmányaim során is ezt tanították... és hát a taxis blokád idején is ez volt a kommunikációjuk...
Nem gondolja-e, hogy éppen az Uberrel kapcsolatosan negatívan gondolkodó médiumokat kellene pozitív hozzáállással és viselkedéssel meggyőzniük?
Nem gondolja-e, hogy kirekesztő viselkedésük mélyen sérti azon újságírókat, akik szerettek volna hitelesen tájékoztatni a sajtótájékoztatóról, ám ezt az Önök szelekciója miatt nem tehetik?
A helyszín azért titkos, mert tartanak a taxisok esetleges attroctásaitól?
Várom kimerítő és érdemleges válaszát, bár a megígért telefonhívást is még csak várom.....

Üdvözlettel:
Varga Monika
"Kedves Kolléga!
Az Uber holnap, 2016. február 18-án, 11 órakor sajtótájékoztatót tart. A téma: mi lesz az Uberrel? A sajtótájékoztatót Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője tartja.
A rendezvényt a Deák térhez közel tartjuk, a pontos helyszínről legkésőbb holnap reggel 9 óráig tájékoztatást adunk. Örömmel vennénk, ha Ön is eljönne. Mivel a sajtótájékoztató zártkörű, kérjük, jelezzen vissza, hogy el tud-e jönni az
uber@flowpr.hu email címen vagy a 0620-771-8724-es számon.
Az eseményre fotóst is hozhatnak.Üdvözlettel:
Bíró Bori
PR tanácsadó FLOW PR
a Communications First tagja
1082 Budapest, Futó utca 47-53.
Mob:06-20/771-8724
Tel: 06/1-336-1355
Fax: 06/1-430-6695"
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne