Ugrás a fő tartalomra

A PEDAGÓGUSOK, A TANÁROK ÉS A BALLIB TEHENE

Értem én, hogy mindenkinek tele a bocskora a közoktatással. Nekem is, szülőként, elhihetik. Bár nekem leginkább azzal a sok, magát pedagógusnak meg tanárnak nevező lénnyel, aki pusztán azért ment egyetemre, és lett tanár, mert ott volt a legalacsonyabb a pontszám. Azzal, akit máshová nem vettek volna fel, és inkább apuci-anyuci pénzén élősködött még pár évet, majd kényszerből tanár lett. Azzal, aki amúgy utálja a gyerekeket, utál tanítani, de amíg nincs jobb, élvezi az ócska közoktatás vendégszeretetét. És megértem azokat a valóban pedagógus tanárokat, akiknek szíve-lelke a szakma, az oktatás. Akik hivatásuknak tartják a tanítást, a nevelést. Megértem azokat, akik még a mostani béremelés után is alufizetettek és kizsigereltek, bár ez utóbbi tán amiatt is lehet, hogy a lelkiismeretük miatt ők végeznek el sok munkát a kényszer-tanerők helyett. Na, mellettük és a gyermekeim színvonalasabb, hatékonyabb oktatásáért én is tüntetnék.

Szóval megértem én, hogy tüntetnek egyet. Csak azt nem értem, hogy arra nem emlékeznek, pont a baloldali kormányok idején cseszték szét teljesen az egész közoktatást? Nem, nem vagyok Fidesz fan, de bakker, szarból várat építeni ám nekik sem megy egy nap alatt. Márpedig MSZP és társai, azóta is virágzó és néha balhézgató utódai szép nagy fekáliát hagytak maga után. Oktatás terén is. Most pedig Heller mamival az élen az egész ballib oldal szépen rágyógyult, ráadásul igen megértően, a pedagógus tüntetésre. Elérték, hogy a szakszervezet ne tárgyaljon, csak és kizárólag követeljen. Mondjuk ezt nem nagyon értem, hogyan gondolják, merthogy mindig, mindenütt, minden szakszervezet pont azért van, hogy tárgyaljon, ha kell sztrájk és tüntetés mellett, így kikényszerítve egy eredményes megállapodást. De ballibéknek ez sem fontos.

Nem fontos, mert ez a tüntetés már rég nem a pedagógus szakmáról szól, sokkal inkább a dögöljönmegakormány propagandáról. Mert szar minden, jobb, ami volt, a legszuperebb a bal, csesszünk szét mindent, és annak is a maradékát. Így hát egy frissen kirakott felhívásból ma már tudjuk, hogy a pedagógusok tüntetésén amúgy szó lesz


 • -          közoktatás, köznevelés mellett
 • -          egészségügy
 • -          devizaügy
 • -          földügy
 • -          gyermekéhezés
 • -          Questor-ügy
 • -          Buda-cash ügy
 • -          alkotmány/alaptörvény
 • -          rasszizmus/kirekesztés
 • -          rokkantak/elesettek ügye
 • -          női egyenjogúság
 • -          nyugdíjasok megbecsülése
 • -          hajléktalanok üldözése
 • -          taxisok ügye
 • -          vasutasok ügye
 • -          mentősök ügye
 • -          vidéki gazdálkodók ügye
 • -          gyermekeid, unokád jövője
 • -          környezetvédelem/megújuló energiák ügye
 • -          állatvédelem témájáról. Is.
Nem tudom, kihagytak-e valamit a felsorolásból. Én még simán bevettem volna mellé a simizzük a migránsokat mantrát, sőt, a visszaakirályságot/ideakommunizmust témát is, mert ha már lúd, legyen kövér. De tüntessünk a rabok szabadon bocsátásáért, és a gyilkosok jogaiért is. Mert az nekik aztán van!

És hát a sok birka amúgy simán elhiszi, hogy itt mindenről a szemét Fidesz tehet, mintha baloldali kormány sose lett volna ebben az országban. Mintha ők mindig és folyton csak ellenzékből osztották volna az észt, nem loptak, csaltak és hazudtak, jó politikus módjára sose az életben. És elhiszi, hogy jót tesz, ha most pedagógus-tüntetés köntösébe burkolva ajvékol kettőt a kormány és minden fájó tyúkszem, csuklás, és keresztbe álló szélgörcs miatt. Mint ahogy elhitték azt is, a feketeruhás ápolónő pártfüggetlen, és csak véletlenül ölelgette Göncz papa temetésén a liberális fejeseket. Mert hát ő utána leült még a jobbikosokkal is egy asztalhoz.  Mondjuk én is szoktam egy asztalnál ülni ballibekkel, de ettől még soha nem nézett senki közéjük tartozónak. Ki érti, miért? Nademindegy.

Szóval a holnapi tüntetés pont nem az, aminek látszik. Valakiknek nagyon fáj megest a kormány EU-val szembe haladó politikája, és keresett hozzá egy szép kis stróman-témát. Az áldozatok a pedagógusok lettek. Valakinek nagyon fáj megest, hogy ritkán és lassan, de az általuk kreált fekália dombból valami jó is ki tud nőni. Néha. És szépen rágyógyult a közoktatás problémái miatti tüntetésre. Valakinek nagyon fáj megest, hogy a szomszéd tehene még mindig nem döglött meg, pedig ő nagyon akarta. De hát Heller Ágnes is megmondta anno: „Nem hazudtam nagyot, csak egy kicsit hazudtam.” Csak amennyire őfeléjük, a baloldalon szokás.  Holnap ezt nagyban újra láthatjuk.  Sőt, nagy eséllyel hallhatjuk is.

De hajrá, birkák, csak előre! Bégessetek kedvesen, a sok baloldali pásztor fülének kedvére. Mert birka mindig kell, szaros fű mögöttük úgyis jó sok akad. Cukormázzal bevonva a fekália is szép színes lesz, csak éppen édes és illatos sose. Agymosott barinak lenni pedig nem bűn, csak rohadt kellemetlen. Kellemetlen másoknak, kellemetlen a gondolkodóknak, és kellemetlen lesz majd neked, amikor rájössz, hogy pofára esel. Amikor rájössz, hogy eszköz voltál a politika nagy játékosainak telhetetlen markában. Amúgy pedagógus-tüntetésileg is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne