Ugrás a fő tartalomra

AZ EP-BE, NEM SZERETETTELÉrtem én, hogy vége van annak az időnek, amikor ellenőrzés nélkül lehetett a nyugat-balkáni útvonalon közlekedni. Értem azt is, hogy Donald Tusk egy reggel felébredt, kinézett az ablakon, és egy migránst látva ücsörögni a padon, kifakadt. Felszólította az úton levőket, hogy „„Ne gyertek Európába! Ne higgyetek az embercsempészeknek! Ne kockáztassátok az életeteket! Mind hiábavaló!” Úgy egy év szabadon grasszálás után mintha hirtelen világosodott volna meg Európa nyugati fele.  Értem én mindezt, hiszen jó páran szajkózzuk már egy éve, hogy nem jó ez úgy, ahogyan van. 

Csak azt nem értem, ezt ki, mikor és hogyan fogja elmagyarázni az Idomeni sártengerben ücsörgő, dagonyázó, Merkel mutti felé szónoklatokat intéző migránsoknak. Ki fogja elmondani annak a szírnek, aki közölte, csak úgy bele pacekba, kamerába, hogy ők akkor is jönnek. Mert őket nem állítja meg az a pár katona és rendőr. Át akarnak és át is fognak törni a határzáron.

És egyáltalán, mondd csak, Hans, Wolf és mind, ti németek, ti hívtátok ezeket? Vagy bundesmutti a megkérdezésetek nélkül tárta ki karjait? Kérte-e Napoleon vagy Jeanne d’Arc bármelyik utóda, hogy országuk négerek tanyája, arab hordák martaléka legyen? Megkérdezték-e a fejesek, akarunk a lányainkra burkát, csadort, hidzsábot húzni a jövőben? Vagy csak úgy, a fejünk felett döntöttek a sorsunkról, alkudozva, cigánykodva, a pénzünkkel kufárkodva?

Szóval tessék szíves lenni megmondani, hogy ott fenn, az Európai Parlamentben a cigánykodó alkudozáson kívül csinálnak-e valamit? Valami érdemlegeset? Mert én szeretnék még néha más országba is utazni, csak éppen jelenleg nem érzem biztonságosnak. Nem érzem megnyugtatónak, hogy Európa legszebb, kulturális alapunkat adó, nagyjaink emlékét őrző nagyvárosaiban lábukat lógató, nőket zaklató, mindenhová odapiszkitó migránsokat kerülgessek. Vagy csak arról szól a történet, hogyan járnak jobban pénzben, igen, maguk ott fenn? Ha kifizetik a török zsarolást, vagy ha beengedik a sok jöttmentet, és utána szépen, integrációs támogatás címén eltartja őket a kontinens? Hogyan járnak jobban? 

És hogyan járunk jobban mi, közemberek, akik nem védett házakban élünk, és nem testőrséggel közlekedünk? Ha hagyjuk, hogy az Iszlám Állam Európáig terjeszkedjen, vagy engedjük, hogy a törökök beléptetésével a gyerekeink már az újra nagy Oszmán Birodalom tagjai legyenek?

Hogyan járunk jobban? Ha engedjük, hogy jöjjenek egy darabig, mert hát szabad a gazda és a választás, aztán csücsüljenek a meleg, kellemes görög földön, legfeljebb nem megyünk oda nyaralni többet?  Vagy esetleg várjuk meg, amíg a 15 ezernyi migráns között felüti a fejét valami kórság, járvány, nyavalya, hogy azt utána az embercsempészekkel szépen továbbhurcolják a kontinens belsejébe? Arra játszunk, hogy majd lesznek ott 20-30-40 ezren, sárban, mocsokban, betegségben, és majd akkor a kis hadsereg végigdúlva országainkat eljut az áhított muttiland-be?

Értem én, hogy sajnáljuk őket, hogy szeressünk mindenkit, de biztos, hogy erre az a megoldás, hogy a németek rajzos könyvekkel mutatják meg a migránsoknak, hogyan kell nőket erőszakolni és teherbe ejteni? Biztos, hogy az a megoldás, hogy aki hozzánk bejut, az majd táborba kerül, és onnan grasszál tovább, amerre kedve és lába viszi? Mászkálnak Pesten és Győrben, mert senkit nem érdekel, merre járnak, és mert senkinek, sehol nem kellenek. Szerbiába ne menjek, visszaadni őket lehetetlen, de ha afgán vagy bangladesi, saját hazája sem tart rá igényt. Nem kell ez a csürhe sehol a világon, se itt, se otthon, se sehol.

Szóval, Tusk papa és ti mind, ott fenn, a nagyok, mondjátok csak, eddig aludtatok? Álmodtatok szép Seherezádéról, míg tavaly az a másfél millió besétált, ám rájöttetek hirtelen, a mese sosem lesz valóság? Keresitek vajon még az elveszett pár százezret, vagy most írjátok éppen a nagy európai mese végét?

Van egy rossz hírem: kinőttünk már az idióta mesékből, bár hiszünk néha még a szépben. Ám a ti mesétek nem szép, és nem jó, ellenben kusza, csalárd és szövevényes. Szóval, ha kérhetem, meseírás és kufárkodás, alkudozás helyett inkább valami hasznosat tegyetek. Mondjuk életetekben egyszer, először, még ha utoljára is, próbáljatok meg tökös férfiként viselkedni, nemet mondani, és egy iciripicirit a jövőnkért harcolni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne

ISKOLA A HATÁRON - avagy Európa megleckéztetése

Osama Abdel-Muhsen Alghadab nem bocsát meg László Petrának. Szíve joga. Nem keresztény, nem ismeri a tanítást: „bocsáss meg az ellenünk vétkezőknek”. Ő másban hisz, és másként él, számára a hitetlen értéktelen. Én pedig nem bocsátom meg neki azt, hogy betört az országomba. Azt, hogy nem kopogtatott az ajtón, hanem áttörve az ablakot ránk rontott. De azt sem, ahogy társaival együtt követelt, elvárt, amolyan „nekünkmindenjármertmenekültekvagyunk” alapon. Nem bocsátom meg neki, hogy Szerbia magyar lakta falvaiból, városaiból kuplerájt csináltak. És nem bocsátom meg azt sem, hogy szeméttelepet gyártottak ebből a meseszép országból. Nem bocsátom meg a Keleti pályaudvart, amelyet magyar családok hetekig elkerültek. Nem bocsátom meg neki Röszkét, amely jó pár napig überelte a legkeményebb cigánytelepet is. Röszkét, amely Ásotthalom és a Keleti után a migráns-válság újabb ikonikus helye lett. Röszkét, ahová még a határzár előtt elmentünk. Horgosról indultunk. A vasúti sín mel

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h