Ugrás a fő tartalomra

A NEMZETI ÜNNEP ÉS A DEMOKRÁCIA BAJNOKAI

Hánynom kell tőletek, ti nagy demokraták! Mi a frászt követeltek ki, miféle demokráciát? Nem tűnt fel nektek, hogy simán hisztizhettek az utcákon, amikor csak kedvetek szottyan? Nem tűnt még fel, hogy letolhatjátok az emberek torkán a hazug igét: ti nem pártoskodtok, csupán és pusztán „szakmáztok”? Nem rémlik, hogy benneteket egyetlen csúnya kalmárpribék sem fújt még soha pofán könnygázzal, és nem küldött haza vízágyúval, nem oszlattak és nem bántottak? De gyurcsánypapa kegyeltje, gergényi barátotok kardlaposai sem jelentek még meg egyetlen tüntetéseteken sem, hogy rajtatok próbálják ki a lovak patáját és a kardlap ütőerejét. Nem vittek még közületek senkit se börtönbe azért, mert kimondta szabadon a véleményét, ami tán nem tetszik ott fenn, a nagyoknak. Vonulhattatok, sőt, vonaglani is szabad itt, minden megengedett, és semmi nem tilos. Mert mindent szabad, ami nem tilos.

Miféle demokráciát követeltek ki, ha azt is megengedik nektek, hogy azt hazudjátok, politikamentes pedagógustüntetést tartotok, csak úgy, magatokféle demokráciát követelve a nemzeti ünnep kapcsán? Saját agymosottjaitokon kívül ki hiszi még el, hogy az a rendezvény, amihez csatlakozik az Együtt, a PM, a DK, az MSZP (szóval simán majdnem az egész baloldali söpredék, amely régen lopott már, és rég hazudott álságos demokráciát), az amúgy teljesen politikamentes? Komolyan azt gondoljátok, a pukli coming outja előtt senki nem tudta, ki is az, aki most megmondó embert játszik több ezer pedagógus nevében?  Csak szólok, diribá’, apád és nagyapád idejében, tudod, amikor még nem volt demokrácia, vagy mifene, ha kimentek volna tüntetni, csak úgy, pártatlanul, szépen megverték volna őket egy Múzeum körúti kapualjban. Csak úgy, ahogy velünk tették, egyetlen megátalkodott és rendszerellenesnek kikiáltott kokárdáért. De gondolom, ők erről nem mesélhetnek, mert akkor éppen büszke fejjel az Internacionálét harsogták a párttribün védett árnyékában. Na, ha ez a pukliféle, baloldali, nagyfene „demokrácia”, ez az ávós-kivégzős-bebörtönzős-beárulós-besúgós világ, amit te visszasírsz, csak úgy, örökletes jogon és alapon, hát én nem kérek belőle.

És mondjátok csak, miféle pedagógusok vagytok ti, hogy arra tanítjátok az ifjúságot, a nemzeti ünnep nem a megemlékezésről szól. Nem nemzetünk nagyjai előtt kell tisztelegni, hanem álságosan szakmai köntösbe burkolt ellenzéki habiszti-hisztit kell rendezni. Mert tüntetni oly jó, hazudni, megvezetni pedig annyira demokratikus, ugye? Olyan szabadok akartok lenni, olyan demokratikusan élni, hogy lehessen itt szabadon lopni, csalni és hazudni. Miféle pedagógusok vagytok ti, akik arra tanítjátok a diákokat, hogy a demokrácia az általatok visszasírt gyurcsány-féle szemkilövető, kardlapoztató, migránsokat becsalogató, a fél országot kiárusító, nemzetközi politikai ribancoknak behasaló világ. És miféle demokraták vagytok ti, akik listázzák, kivel nem akarnak és hajlandók, csak úgy, a közös cél érdekében összefogni? 

Hát van egy rossz hírem! Nem tüntetni, hanem tanítani kellene. Mondjuk tisztességgel, bár az felétek nem éppen népszerű fogalom, ahogy a becsület és a hűség is csúnya szitokszavak. Amúgy öröklött rettegési alapon. Gerinc híján tisztességgel és becsülettel bírni pedig igen nehéz! És ha már a demokráciáért vinnyogtok, párttámogatással a hátatok mögött, legalább azt illene tudni, miféle demokráciát is követeltek. Örülnék, ha a nagy horderejű bejelentés előtt inkább ezt fogalmaznátok meg, csak úgy, hirtelenjében, ha már tanároknak nevezitek magatokat. És elhiszem azt is, hogy zseniális megoldásaitok vannak a provokátorok leszerelése, bár azt nem tudom, ki a csoda akarna elmeroggyantakat provokálni egy nemzeti ünnepen. Gyanítom, sokan csak szánakozva röhögnek szánalmas görcsöléseteken, hogy még többet hazudhassatok a jónép pofájába. 

De hajrá, biztos sikerülni fog az önmegvalósítás, ahogy a pénzgyűjtés is, mert hát befőttesüveg és kartondoboz nélkül tifelétek úgysincs tüntike. Az ígért elszámolást pedig valahogy sosem vizsgálja a NAV… Engem már csak egy dolog érdekel: valaki elhiszi még, hogy ez az egész hisztérikus őrjöngés valóban a tanárokról és a diákokról szól? Mert nekem nagyon úgy tűnik, éppen az ő f…uk esett kézre kellően a csalánveréshez. Ők az eszközei a kormánydöntögető álmokat ringató, magát baloldalinak hazudó, hazaáruló, nemzettelen és nemtelen csürhének.

Szóval várom a nagy, demokratikus heppeninget, mely remélem, nem fullad ki amolyan bükiféle hátraarcos performanszban. Vagy ha igen, hát azért, mert a nép, az istenadta nép végre felébred csipkerózsa álmából, és rájön, mekkora hazug bagázs vagytok ti, csak úgy, El Kúrcsány után szabadon. Rájön, hogy nem a baloldallal van a hiba, hanem azzal, hogy ti még ahhoz sem tartoztok.  Nem vagytok ti még baloldaliak se, demokraták se, csak hazug, fogalomzavarban szenvedő, megélhetési politikusok és önmegvalósulásra vágyó, kielégületlen és boldogtalan emberek, akik jobban szeretik mindig máséval verni a csalánt. Mert lehet, hogy kívülről páraknak úgy látszik, ti vagytok a jók, az igazi, klasszikus balosok, csak éppen belülről rohad az egész, nemzetáruló, őseit megtagadó, magát demokratának hazudó, a baloldalról fogalmakkal sem bíró, elkurvult lényetek és rendszeretek.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne