Ugrás a fő tartalomra

HOL VOLTATOK, NÉMET FÉRFIAK?

Mondja meg nekem valaki, hol voltak a férfiak, amikor a lányokat, asszonyokat megtámadták, fogdosták, bántalmazták, megerőszakolták, kirabolták? Hol voltak az élet- és tetterős férfiak? Mert azt nem hiszem, hogy Németországban csak és kizárólag a nők járnak bulizni, csak ők ünnepelnek szilveszterkor, és magukban járkálnak, míg a pasik otthon a cicát, a kutyát – gyereket, ha a karrier oltárán e csodát fel nem áldozzák – dajkálják, és őrzik a ház melegét. Tehát: hol voltak Kölnben, Hamburgban – és ahogy azóta napvilágra került, még tucatnyi német városban – a német legények?

Bár kétségtelenül szép lehet a szerepcserés gondolat az egyenlőségre vágyó feministák számára, de azért, valljuk be, elég esélytelen. Sokkal inkább arra tudok gondolni, hogy a multikultin nevelődött ifjoncok vadul nyomkodták mobiljukat, facebookon és twitteren keresve a megoldást a helyzetre, persze biztos távolságban a zajló eseményektől. Mondjuk ijedtükben még videózni is elfelejtettek, ami azért, valljuk be, ritkaság. Seggükön lelógó gatyájukkal, divatosan belőtt hajukat féltve gyáván meghátráltak, elbújtak, mert pofon után elbőgni magukat annyira gáz lenne. És hát amúgy is, egy egyéjszakás kaland, vagy párhetes ágybetét nem ér ennyi macerát. Nem ér meg egy kis férfias csihipuhit, de még apró pofont sem. A vad szinglik pontosan annyit kapnak, amennyit érdemelnek. Kósza numera, aztán lehet posztolni a gaz pasikról újra a facebookra. Nem is értem, hol is voltak a férfiak….

És hát, valljuk be, ma már nem divat férfinak és nőnek lenni. Ma pasik és csajok vannak. A könnyen kapható lányok és a skalpvadász fiúk korszakát éljük. A nemi szerepek összekeveredtek, hála a vad feminista kampánynak. A nők erősnek akarják mutatni magukat, férfiakkal egyenlő jogok mellett egyenlő lehetőségeket is követelnek. Persze annyira azért nem, hogy a bányába is lemenjenek dolgozni, de az igazgatótanácsi szék már jól hangzik. Nekik joguk van talajrészegen csúszni-mászni, joguk van válogatás nélkül végigkefélni az éjszakát, mindenkivel, aki arra jár. Joguk van mindenhez, mert az a trendi, az a módi, és amúgy is, ők egyenrangúak. De azért elvárják, hogy miközben férfiként élnek, nőként kinyissák előttük az ajtót, felsegítsék a kabátjukat, és ha beüt a gebasz, ne nekik kelljen pofán csapni a gaz támadót. Azért a randevú, a virág és a csoki már ciki. Színházba menni, vagy cukrászdába leülni sem menő. Jó a tali, egy üveg pia, és persze a legmenőbb bárok lehetnek csak a míting színhelyei. Ciki, aki tisztel és nőnek néz, menő a macsó, aki semmire sem tart. Az ifjak pedig anyuci pici fiaiként várják, hogy valaki megtörölje orrocskájukat, ha elcseppenne a sírástól, egy pofon után pedig üvöltve rohannak haza a védő szoknya árnyékába. Mert a keménynek mutatkozó csajok mellett ők labdába úgysem rúghatnak.

Értem én, hogy nem az izzadságban tocsogó, állandóan csatázó férfiakra vágynak a ma női, de könyörgöm, az a jó nekik, ha a pasijuk a fürdőszobában tölti ideje legnagyobb részét, és übereli őket a soppingolásban? Az a jó, ha egy polc felszereléséhez nem a fúrót, hanem a telefont kapja elő, hogy szerelőt hívjon? Jó, ha nyafog, és többet járt a kozmetikába szőrteleníteni, mint ők?

Szóval kérdezem én: hol voltak a szép német fiúk? Hol voltak az északi germánok leszármazottai, egykori dicső harcosok fiai? Azt hiszem, Európa tényleg megérett a nagy változásra. Csak azt kapta az öreg kontinens, amit megérdemelt. És igen, lányok, maradjatok csak karnyújtásnyira a csürhétől. Mert férfi, aki megvédene benneteket, hála nektek egyre kevesebb lesz. És nem biztos, hogy a kellő pillanatban épp mellettetek áll majd. Mert a „muszlim szilveszter” még csak a kezdet volt…. Egy új világ, egy más rend kezdete.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán