Ugrás a fő tartalomra

EURÓPA, A HALÁL/SOROS

Hogy miért nem szeretem Soros Gyuri bácsit? Mert ő nekem nem Gyuri bácsi. Nem tudom, Putyin valóban elfogatóparancsot adott-e ki ellene, vagy ez csak kamu. Ám ha igen, csókoltatom Vlagyimir Vlagyimirovics mindkét kezét.
Ugyanis ezt a manipulátort nem egyszerűen nem szeretem, hanem egyenesen utálom.

Eddig is utáltam, de ez a migráns-válság kapcsán csak fokozódott. Ugyanis a – szó szerint - drága lény erősen migráns-simogató és támogató lett. Na, félreértés ne essék, nem emberi jóság vett rajta erőt. Ő olyat ugyanis nem ismer. Az ő jósága pusztán számokban mérhető. És hát kisakkozta egy este, otthon, pohár bora mellett, hogy a modernkori rabszolgatartás a migránsokkal tök jól megoldható.


Félreértés ne essék. Én is pokolian élvezném Scarlett O’Hara életét. Képes lennék naphosszat a verandán könyökölve nézni, hogyan dolgoznak a földemen a munkások, és bánatomat a szeretett Mami vállán sírnám el. De Soros – aki csakazértsem Gyuri bácsi – ezt teljesen másként gondolja. Valami rém fondorlatos módon a klasszikus rendtartó-felügyelők helyett ő jogvédőket akar alkalmazni, akik majd elmondják a modern kori rabszolgáknak, és persze nekünk, szegény, munkanélkülivé váló polgároknak is, miért kell segítenünk elnincstelenedésünk árán is a jöttmenteknek.

Persze nem elég neki, hogy választott hazájában, Amerikában újjáéleszti a rabszolgatartás intézményét, már Európa is a célpontja lett. Mert hát itt is van szegénykének pár milliárd dollárnyi érdekeltsége. Szóval nyissuk csak meg a kapukat – befelé. Kifelé már annyira nem kéne – szerinte. Hát csoda, hogy utálja a kerítésünket, legalább annyira, mint az amerikai Nagy Falat?


Így hát szépen elmagyarázza nekünk, hogy miért kell szeretnünk a migriket. És elmagyarázza nekik, mit kell tenniük, hogy ha utáljuk is őket, akkor se tudjuk hazaküldeni. Sőt, azt is elmondja nekik, hogy Európa útjai és nagyvárosai semmiben sem különböznek a Duna-korzótól vagy a Szajna partjától, ergó nyugodtan és békében végig lehet sétálni rajtuk. Mindehhez még füzetet is nyomtat a számukra – elfeledkezve arról az egyszerű tényről, hogy pátyolgatottjai nagy része aluliskolázott, megkockáztatom, jó részük analfabéta, amúgy meg olyan sok kuntakinti nyelvet beszél, hogy arra egy vékonyka füzet nem elég. 

Ám tudja azt is a jó öreg: a szóbeszéd mindent megold. Így lett minden migri január elsején született, és persze pokolian szír, még akkor is, ha a fárszit is csak nyögve tolta, vagy az arabot szudáni akcentusban, szuahélivel keverve beszélte.

Azt persze, hogy Angela mama megette-e Soros hülye kampányát, vagy kapott egy kevéske valamit, amúgy barterba a szelfizésért cserébe, nem tudom. De azt hiszem, kicsit benézte a dolgot szegény öreglány. Lassan emelnie kell a tűzoltók bérezését, annyi extra munkát ad nekik a sok lángra lobbanó menekültbázis, és ha nem vigyáz, hamarosan az ovisok is tüntetnek majd, nem csak a Pegida és persze kedvenc mindenki-szír migránsai. Előbbiek tornatermük elfoglalása és kedvenc karikapörgetős-labdázós programjuk elmaradása kapcsán, míg utóbbiak jogos – Soros által megígért – jussukat – pénzt, fegyvert, paripát – követelve. Na jó, elég nekik a kaja-pia helyett a lóvé is, mert hát az ígéret szép szó. És némi globális meleg, mert a hideget utálják. Aztán persze nem árt pár bár és étterem, jó wifi, cigi, tuti mobil. Csak dolgozni ne kelljen.


Merthogy erről még nem beszél a Soros. Kivárja az időt, míg az őslakos, a szép, fehér európai kihal a harcban, az idegbajban, az éhezésben, a behurcolóktól elkapott valamilyen kórságban, vagy egyszerűen megunja, és lelép mondjuk a lassan kiürülő Szudánba, új hazát teremteni. Aztán majd elmondja a migriknek: ideje hadrendbe állni és ismerkedni a munkával. Hugyért – szarért, persze, amúgy Isaura módra. 

Addig majd ő finanszírozza a projektet, kis támogatói körével karöltve. Hadrendbe állít marketingest, sok jó reklámszakembert, médiát és mindenféle gurut. Persze kell még majd pár pszichológus és pszichiáter, mert ha mégsem jön el a Kánaán, nagy eséllyel behisztizik a sok migráns. És akkor beáll a káosz.
Akkor már kevés lesz a migri-simogatók – jól megpénzelt – hada és serege. Akkor már az összes szír kereszténynek hazudott beszivárgó Allah Akbart kiáltva fog a városokra rontani. Kevés lesz itthon is a Helsinki Bizottság, a Menedék Alapítvány, a Migszol és a Migration Aid, telepakolva a temérdek kielégületlen mámival és pénzéhes kipással. Mert addigra eltapsolják a pénzt, megunják az elvtelen simogatást, és – kétségük ne legyen - ők lesznek a felbőszült tömeg elsődleges célpontjai. 


Hiszen ígéret szép szó, nemdebár? Ígértek itt Új Ígéret Földjét, hiszen a Soros ezt adta ukázba. Ígértek tejjel és mézzel folyó Kánaánt, lakást, kocsit, új asszonyt. A csepegtetett pénzzel együtt Soros papa azt azonban nem mondta, hogy a lófasz nem a földi gyönyörök netovábbja.

A vén közgazdász ezt megint jól kimatekozta. Európát pedig tőle már újfent csak egy csoda mentheti meg. Vagy tán Putyin, ha egyszer tényleg elkapja….

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne

ISKOLA A HATÁRON - avagy Európa megleckéztetése

Osama Abdel-Muhsen Alghadab nem bocsát meg László Petrának. Szíve joga. Nem keresztény, nem ismeri a tanítást: „bocsáss meg az ellenünk vétkezőknek”. Ő másban hisz, és másként él, számára a hitetlen értéktelen. Én pedig nem bocsátom meg neki azt, hogy betört az országomba. Azt, hogy nem kopogtatott az ajtón, hanem áttörve az ablakot ránk rontott. De azt sem, ahogy társaival együtt követelt, elvárt, amolyan „nekünkmindenjármertmenekültekvagyunk” alapon. Nem bocsátom meg neki, hogy Szerbia magyar lakta falvaiból, városaiból kuplerájt csináltak. És nem bocsátom meg azt sem, hogy szeméttelepet gyártottak ebből a meseszép országból. Nem bocsátom meg a Keleti pályaudvart, amelyet magyar családok hetekig elkerültek. Nem bocsátom meg neki Röszkét, amely jó pár napig überelte a legkeményebb cigánytelepet is. Röszkét, amely Ásotthalom és a Keleti után a migráns-válság újabb ikonikus helye lett. Röszkét, ahová még a határzár előtt elmentünk. Horgosról indultunk. A vasúti sín mel

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h