Ugrás a fő tartalomra

PÁRHUZAMOK

Szeretik a menekültügy kapcsán 56-ot citálni. Mert akkor a magyar menekült.
Jóska, a pesti srác elindult a zöldhatár felé. Ha lett volna pénze, tán embercsempész viszi, de így csak maga ment, pár társával együtt. Lőttek rá, félt, de átjutott. A szabadság földjére érkezett! Ám Jóska és társai féltek és rettegtek a demokrácia hőn áhított földjén, ők menni akartak, jutni még tovább, így bujdostak minden elöl. Nem mentek oda csendőrhöz, rendőrhöz a Bécs előtti falvakban, nem adták meg magukat és kértek menedékjogot, hanem nekiindultak az útnak maguk.
Hosszú volt az Tirolig, éhesek voltak, hát kuncsorogtak. Itt egy szelet kenyér, ott egy kis wiener schnitzel, másutt tiszta ruha. Mert ők menekültek, nekik ez jár. Ha nem kaptak, zabráltak, vagy raboltak, mert hát az éhség még a demokráciában is nagyúr. És mentek, taroltak doszt,egészen Tirolig. Bántatlan és büntetlen. Mert a demokráciában mindent lehet. Ha nő kellett, szereztek, elkaptak pár kislányt, és átadtak nekik pár tetűt meg egy kis rühöt. De hát ez is járt, elvégre menekültek.
Ja, hogy nem így volt? Nem baj. A mese mindig szép, a példa, melyet citálni lehet, nem kell, hogy igaz legyen. Mert a zöldhatár jó, a magyar jó és hülye. Ad, és némán tűri, hogy elvegyenek. A többi meg? Jól él ebből, zabrál és kockáztat, mert hát most van biznisz, nem máskor lesz. Normális, és természetes, hogy a menekült nem a határőrnek adja meg magát, mondván ő politikai menekült. Normális, hogy nem megy a táborba, és onnan nem halad tovább. Biztos így volt 56-ban is.
Hogy a 180 ezer magyar aztán hogy jutott át az óceánon, hogyan ért francia, német, olasz, angol és svájci földre, ha nem táborokból indították őket útnak? Nos, nagy eséllyel végigszédelegték Európát és átúszták az óceánt. Azóta a történelemkönyvek is a portyázó magyar menekültekről regélnek, akik ha nem kaptak, hát lázadtak. Szétverték a tábort, balhéztak és késeltek, majd megszállták Európát. Ja, vagy tán mégsem?
Ki érti ezt? De 56 biztos jó példa. Kell a példa, még ha kifacsart is. Mert a szép jövő úgyis csak kifacsart citrom.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán