Ugrás a fő tartalomra

KONTRASZTORSZÁG KÍVÁNSÁGMŰSORA

Értem. Magyarország a kívánságműsorok hazája lett. Ezeregy éjszaka és három kívánság.
Jelentem, így már nekem is lenne néhány apró kívánságom.
Először is kérek 36-os méretű Converse és Airmax cipőket a lányomnak és magamnak, valamint szintén Airmax-et, de 40-es méretben. Az, hogy itthon ne kelljen rezsit, lakbért fizetnem, gondolom, alap, ahogy azt is elvárom, a jövőben a Telekom biztosítsa az ingyen internetemet is.
Étkezni és ruházkodni a jövőben adományokból kívánok, de csak minőséget fogadok el. Zara, Pull&Bear, H&M jöhet, a többire nem tartok igényt. Fintorogva a Prada-t is elfogadom, de a Burberryt sem utasítom vissza.
Ha már ilyen kívánságokkal lehet ebben az országban előállni, akkor szeretném, ha egy csillogó fekete limuzin felvenne a gettóbeli házunk előtt, és egészen Monaco-ig vinne. Természetesen rendőri kísérettel, és lassú menetben, hogy el ne fáradjon az általam válogatott, kizárólag daliás kíséret egyetlen tagja sem. Láttam pár jóvágású készenlétist, őket biztosan várom a kíséretbe. Persze út közben, ha megéhezek, etessen és itasson akárki, bárki, előre szólok, az olasz és az orosz konyha a kedvencem.
Megérkezve szeretnék a Hotel Columbusban lakni, de a lakosztály tartozéka legyen Jason Statham is. Ha már lúd, legyen kövér, nem? A vacsorámat a Forma-1 sztárjainak kíséretében kívánom elfogyasztani, a kedvencem Barrichello. Mindezt természetesen a magyar adófizetők számlájára, de kegyesen megengedem és beszállhat a többi ország is, amin átgrasszálok úri kedvemben.
Amúgy a bankszámlámról hiányzik 15.112.598 forint, szóval azt is kérem.
Ja, hogy fel kellene ébrednem, mert bilibe lóg a kezemben? És mégis, miért? Itt a fél Európán átgrasszáló horda mehet autópályán, akadályozhatja a forgalmat, sőt, annak mentén sátrat verhet, ha elfárad, mégis büfiztetik őket a rendőrök és lassan kiskanállal melengetik a heréiket, meg ne fázzanak a hirtelen jött és általuk meg nem szokott hidegben. Nem akarnak regisztrációt, a sátrakat csak előzetes megtekintés után foglalják el, feltéve, hogy kellően meleg és kényelmes az ágy. Ha úgy hozza kedvük, kitörnek, rendőrre támadnak, semmilyen törvényt betartani nem óhajtanak. Buszt követelnek, persze ingyen, miközben velünk kemény tízezreket fizettetnek egy bérletért. Ha összefossák a buszt, még a sofőr kell, hogy elnézést kérjen tőlük, és magyar emberek takarítják utánuk a széthagyott mocskot. Nem akarnak mást, csak és kizárólag amit ők követelnek. Jár nekik minden, amúgy alanyi jogon, lehet az kaja vagy pia, ruha, cipő, telefonkártya, wifi, busz, vonat, de ha játszótárs kell, azt is elveszik. Ránk akkor miért vonatkoznak a törvények?
Mert van egy varázsszó: menekült. Hát én is szeretnék egy kicsit menekült lenni. Nem soká, csak pár napra. Egyszer az életben hadd legyen már az én fenekem is kinyalva.
Mondja már meg valaki, az én egyszerű és nőies kívánságom miért nem teljesíthető? Csak mert magyar vagyok?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ANTIDEMOKRATIKUS AGYKATYVASZ…. …avagy ruszkik haza, csak úgy, a CEU okán Itten, kérem, nincsen demokrácia. Mondjuk éjjel sikítva ébredtem álmomból, mert azt álmodtam, hogy a tüntető balliberális csürhe átvette a hatalmat, és Gizi néni jól bevált ernyőjével veri fejen a népet, most éppen a pedagógus hiszti után, a CEU okán. Bár Gizi néni nem tudja, hogy mi az a CEU, de tegnap jó buli volt a dékás haverokkal kimenni tüntetni. Sütött a nap, itt a tavasz, az orvos szerint pedig jót tesz egy kis séta. Zárva volt ugyanis az esztéká, és a piacolás sem lehetett alternatíva, hát legyen egy kis virágvasárnapi vidám vasárnap. Ment tehát, és hívta magával szomszéd Zsuzsit, akinek a férje épp pecázni volt a haverokkal. Kitolta hát Zsuzsi a babakocsit, benne Kisbencével, majd rászólt mobilon apára, menjen már ő is, jó a buli. Amolyan prájdos a hangulat. Szól a zene a teherautón, néha skandálnak valami zorbánellenest, és az most nagyon trendi. Nagyobb buli, mint vasárnap soppingo

BOLTOS JÓZSI MEGTÉRÉSE

(egy ismerős mesélte, valós történet alapján) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer a srác. Na jó, inkább már férfiember, amolyan középkorú, stabil egzisztenciával, kicsinyke bolttal, sok vevővel, igazán jó hobbival. Szerette őt mindenki, vidám, jó kedélyű ember volt, akinél a vevők nem csak a vásárlás rövidebb – hosszabb idejére ragadtak le. Én is mindig kedveltem, különösen, mert amolyan igazi, tökös, jobboldali radikális pasinak ismertem meg. A boltjában is vállalta ezirányú kötődését, igaz, zsidózni csak pajeszos - kaftános vevők híján kezdett neki. Mert hát az üzlet, az üzlet. Ám az élet mindig tartogat meglepetéseket és eget – földet rengető változásokat. Ilyen volt a migránsáradat. Barátunk, aki korábban cigányt, négert vadul hajított ki boltjából, elkötelezett migráns - simogató lett. Járt ki a pályaudvarokra, terekre, szállított adományt, vásárolt és vitt mindent, amit csak jónak gondolt. Ment éjjel és nappal, mint zsidóban a fájdalom. Én is ritkán