Ugrás a fő tartalomra

KONTRASZTORSZÁG KÍVÁNSÁGMŰSORA

Értem. Magyarország a kívánságműsorok hazája lett. Ezeregy éjszaka és három kívánság.
Jelentem, így már nekem is lenne néhány apró kívánságom.
Először is kérek 36-os méretű Converse és Airmax cipőket a lányomnak és magamnak, valamint szintén Airmax-et, de 40-es méretben. Az, hogy itthon ne kelljen rezsit, lakbért fizetnem, gondolom, alap, ahogy azt is elvárom, a jövőben a Telekom biztosítsa az ingyen internetemet is.
Étkezni és ruházkodni a jövőben adományokból kívánok, de csak minőséget fogadok el. Zara, Pull&Bear, H&M jöhet, a többire nem tartok igényt. Fintorogva a Prada-t is elfogadom, de a Burberryt sem utasítom vissza.
Ha már ilyen kívánságokkal lehet ebben az országban előállni, akkor szeretném, ha egy csillogó fekete limuzin felvenne a gettóbeli házunk előtt, és egészen Monaco-ig vinne. Természetesen rendőri kísérettel, és lassú menetben, hogy el ne fáradjon az általam válogatott, kizárólag daliás kíséret egyetlen tagja sem. Láttam pár jóvágású készenlétist, őket biztosan várom a kíséretbe. Persze út közben, ha megéhezek, etessen és itasson akárki, bárki, előre szólok, az olasz és az orosz konyha a kedvencem.
Megérkezve szeretnék a Hotel Columbusban lakni, de a lakosztály tartozéka legyen Jason Statham is. Ha már lúd, legyen kövér, nem? A vacsorámat a Forma-1 sztárjainak kíséretében kívánom elfogyasztani, a kedvencem Barrichello. Mindezt természetesen a magyar adófizetők számlájára, de kegyesen megengedem és beszállhat a többi ország is, amin átgrasszálok úri kedvemben.
Amúgy a bankszámlámról hiányzik 15.112.598 forint, szóval azt is kérem.
Ja, hogy fel kellene ébrednem, mert bilibe lóg a kezemben? És mégis, miért? Itt a fél Európán átgrasszáló horda mehet autópályán, akadályozhatja a forgalmat, sőt, annak mentén sátrat verhet, ha elfárad, mégis büfiztetik őket a rendőrök és lassan kiskanállal melengetik a heréiket, meg ne fázzanak a hirtelen jött és általuk meg nem szokott hidegben. Nem akarnak regisztrációt, a sátrakat csak előzetes megtekintés után foglalják el, feltéve, hogy kellően meleg és kényelmes az ágy. Ha úgy hozza kedvük, kitörnek, rendőrre támadnak, semmilyen törvényt betartani nem óhajtanak. Buszt követelnek, persze ingyen, miközben velünk kemény tízezreket fizettetnek egy bérletért. Ha összefossák a buszt, még a sofőr kell, hogy elnézést kérjen tőlük, és magyar emberek takarítják utánuk a széthagyott mocskot. Nem akarnak mást, csak és kizárólag amit ők követelnek. Jár nekik minden, amúgy alanyi jogon, lehet az kaja vagy pia, ruha, cipő, telefonkártya, wifi, busz, vonat, de ha játszótárs kell, azt is elveszik. Ránk akkor miért vonatkoznak a törvények?
Mert van egy varázsszó: menekült. Hát én is szeretnék egy kicsit menekült lenni. Nem soká, csak pár napra. Egyszer az életben hadd legyen már az én fenekem is kinyalva.
Mondja már meg valaki, az én egyszerű és nőies kívánságom miért nem teljesíthető? Csak mert magyar vagyok?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne