Ugrás a fő tartalomra

MENTÁLIS SZEX AZ ÜVEGSZILÁNKOKON


Hosszú hetek óta nem írtam semmit. Páran reklamáltatok is, de én is csak olyan vagyok, mint a nagy többség. A saját életem, a problémáim, a betegségek, a családi gondok mindig elsőbbséget élveznek.
No meg hát miről írtam volna? Arról, hogy megint robbantottak, gyilkoltak, nőket erőszakoltak a migránsok? A tavasz és a nyár során ez épp olyan mindennapos hír lett, mint az, hogy éppen süt a nap. Szépen lassan beépült az emberek tudatába, és egyre kevésbé érte el az ingerküszöböt. Az első merényleteknél még reszkettünk, ma már éppen csak hogy megborzongunk a romok, törmelékek, véres testek láttán. Már része lett az életünknek és a mindennapjainknak.
És persze ne feledkezzünk el arról, hogy picinyke országunkban mintha egyfajta burokban lettünk volna. Itt nem volt terror, nem volt baj, már nem jöttek tömegével a betolakodók, megszűnt a sáskajárás-szerű áradat a városokban és az utakon.
És az embereknek fel sem tűnt közben, hogy a félelem apránként hozzánk is beszivárgott, ugyanúgy, ahogy szivárogtak és szivárognak át a kerítésen a menekülésre hivatkozó sáskák. Rablások, nők elleni támadások a hírekben, félelem a városok utcáin, de mindig csak röpke pillanatig, a hírek hatásának erejéig.
Nem rakjuk össze soha a képet, mert nem is kell talán. Jó így. Jó így, hogy vitatkozhatunk, érveket ütköztethetünk és eszméket cserélhetünk. Akár a migránsokról is. Nem kell egyetértenünk, és nem kell józan ésszel és logikával élnünk. Ettől szép a világ, hogy semmi sem kötelező.

Egy kedves barátom szavaival élve: zajlik a mentális szex. Már csak a körúti robbantás hiányzott az orgazmushoz. A sok elmeroggyant pedig belepörgette magát a csodás összeesküvés-elméletekbe, és vérre menő szócsata folyik két fiatal véres teste felett. Egymás basztatása, szigorúan arctalanul és online, csak hogy a mentális szex is rohadtul trendi legyen. Csesztető és számonkérő szavak, amikbe még véletlenül sem sípolhat bele a szívmonitor és a lélegeztető gép hangja.
Mert mindennél fontosabb a kis rendőrlány magánélete, fontosabb tuti forrásból tudni, hogy a nagy bumm a szerelemről szól. És persze mindenki tudja, és biztos benne, hogy Orbán volt a megrendelő, ő utasította a robbantót, csak hogy tuti legyen a hétvégi népszavazás. Hiszen a kétfarkú kutyák is kétfele játszanak, mert a kutya se kérdi tőlük, miből futotta a plakátkampányra....
Aztán vannak, akik már egyenesen a házi őrizetben levő Budaházyt vízionálják a körútra, mert hát a Magyarok Nyilai! Közben pedig ő egymaga több csüccsenőst kapott, mint a röszkei tizenegyek. Hiszen ők csak úttiszítás okán dobálták a köveket, melyek véletlenül, a szél fújása miatt estek a rendőrökre. Azért az ám kicsit sem terror, ugye?

Oh, aztán lehet, hogy idegen hatalmak, titkosszolgálatok mocskos keze és ármánykodása játszik közre, mert egy csillag mind felett, sok csillag az egész felett. Ők tehetnek arról, hogy ez a két fiatal áldozattá vált.
És vannak, akik örömködnek, hogy végre megkapták a rendőrök a revansot 2006-ért. Visszapofon a gumibotért, könnygázért, kardlapozásért. Röpke tíz év után, így az évforduló kapcsán. Mert hát nem mindegy a szám, rohadt fontosak a dátumok. Az általam oly nagyon gyűlölt dátumok, amelyekbe kétségbeeseten kapaszkodunk.Csak éppen azt felejtik el, a két véres rendőr akkor még boldog kamaszként az iskolai kudarcokat, első szerelmei csalódásokat és apuka aktuális letolását heverte ki. Nem a rendőrattakkal és a politikával foglalkozott.
Néhány elvetemült Gyurcsányt látja a támadó mögött, mintegy észosztó árnyékként. Mert kicsit sem kontraproduktív egyetlen elmélet sem, hát ez miért is lenne az, ugye? Vagy a rohadt Fradi és Újpest ultrák, mert nekik pont erre volt idejük és kedvük a döntetlen derby utáni sörgőzös állapotban...
.
Na és ott az alvilág. Biztosra veszik a jól értesültek, hogy a két kis őrmester legalább Kalmár módjára tudott belenyúlni a maffia ügyleteibe, minimum akkora lét húzott, mint a hőn utált szépfiú. Mert ez, ugye, teljesen életszerű. És mert kicsit sem másként zajlik az alvilág élete....

Elméletek itt és ott, tele velük a világháló. Én pedig nem tudom, kinek higgyek, és hogyan mondjam el, ami érzek, sejtek, vagy sejteni vélek.
Csak azt tudom, hogy ma kettő, holnap négy, és egyre több. Mert forr a világ bús tengere, ó, magyar. És nem csak forr, de izzik Európa tengere, a habok pedig elérik az ország határait.
Robbantók, gyilkosok, erőszaktevők pedig mindig voltak és lesznek is. Csak az indok, az ok, a cél nem mellékes. Én pedig még ma is keresem a választ....


(2016.09.28.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyájak, csordák, szellemek

  Azért van annak valami furcsa bája, hogy ha az ember nem akar egyik birkanyájba se beállni bégetni, akkor az egyik nyáj számára fideszbérenc lesz, a másik nyáj számára meg libsi. Úgy aggatjuk a sztereotip jelzőket, mintha kötelező lenne. Nincs átmenet, nincs gondolkodás, csak rekedt, unalmas, egyhangú bégetés. Van annak valami furcsa bája, hogy az emberek manapság a tényközlést összekeverik a véleménnyel, és számukra, de csak a számukra már maga a tény is vélemény, ami valamelyik birkanyáj számára rossz, a másiknak jó. Mert gondolkodni nem trendi, egyszerűbb kicsi dobozokba zárni és felcímkézni mindent. Van valami furcsa bája annak, hogy én ettől már hányni sem tudok, csak sztoikus nyugalommal várom, hogy megfosszák a nyájakat a bundácskájuktól, és szépen levágják őket, így végre valami valós hasznot is hajtva a társadalom számára.  Megjelent: hunhir.info 2020.01.24.

Miért történelmietlen Horthyt fasisztázni?

Valljuk be, van annak valami bája, amikor a tornából felmentettek társasága mellé csatlakoznak a történelemből felmentettek, és egy gigamega utcai demonstráció keretében akarják megmagyarázni saját bénaságukat és tudatlanságukat. Legalább ennyire értelmezhetetlen számomra a jelenlegi magyar köznyelv, mely előszeretettel köpködi fel magából – mint egy irritáló slejmet a torkából – a fasiszta, náci jelzőket csak úgy, spontán, minden neki nem tetsző, vagy az övével ellenkező véleményt megfogalmazó számára. És éppen ezért ennyire bájos az a naivitás és/vagy ostobaság, hogy a Horthy Miklós kormányzó emlékére meghirdetett esemény ellen antifasiszták tiltakoznak. Most abba ne menjünk bele, hogy kicsiny országunkban már mindennek van egy „anti”-ja, sőt, még az „anti”-nak is. Vegyük tudomásul, hogy mostanság divat „anti”-nak lenni, bármi ellen és kész. Horthy Miklós Horthyt fasisztázni, és ellene antifasisztáskodni azonban már több mint röhejes. De h

Spontán mulatozás után összebalhéztak az ajándékon a cigány tüntetők

  Elér minket a tüntetési szezon. Vélhetőleg mindenki Gyuri bácsija ráeszmélt, hogy magyar kedvencei nem igazán díjazzák a hóban-fagyban ácsorgást, a tornából felmentetteknek ez nem igazán megy. Főleg nem, ha közben bezár a Spar, és már nem tudják lélekmelegítőkkel a hőn szeretett Kossuth téren tartani a bagázst. Úgy két hónap fáziskéséssel sikerült tehát megtartani egy demonstrációt a gyöngyöspatai ítélet kapcsán. Ott jártunk mi is. Gyülekezett hát a buszokkal odaszállított jónép a Nyugati pályaudvar előtt, igaz, az eseménynél még saját cigány hősük nevét sem voltak képesek leírni, bár az is lehet, hogy csak a nagy szeretetben rontották el Puczi Béla nevét, és keresztelték át Puszinak, de kicsire nem adunk. A röpke ötsoros hír többi része sem nagyon ment hibátlanul, de legalább azt tudták, miért tüntetnek: a szegregáció ellen, a szabad bíróságokért és a gyöngyöspatai romákért, akik az istennek sem kapnak pénzt, folyton csak képzést, tanítást ajánlanak ne